Petak, 19. travnja 2024.

Za vikend letjele šake: Jedna osoba uhićena, dvije završile na triježnjenju u policiji

Na području Koprivnice i okolice protekli vikend zabilježena su čak tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

U subotu, 30. svibnja oko 16:40 u Prvomajskoj ulici u Starigradu 34-godišnji muškarac vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike. Oni su ga, naime, zaustavili prilikom kontrole prometa.

Muškarac je bio pod utjecajem alkohola od 1,44 promila. Smješten je u policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Drugi prekršaj narušavanja javnog reda i mira zabilježen je u nedjelju, 31. svibnja oko 19:45 u Vijećničkoj ulici u Koprivnici. Tamo su se sukobili 33-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola od 1,02 promila i 37-godišnjak koji nije bio alkoholiziran. Obojica su vikala, a potom se i počela udarati.

Stariji muškarac je zatražio liječničku pomoć te su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Prvi je liječničku pomoć odbio. S obzirom na to da je bio pod utjecajem alkohola, smješten je u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Protiv obojice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Još je jedna rasprava završila tučnjavom u Borovljanima oko 22:40. Fizički su se sukobili 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,01 promila i 48-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,35 promila.

U jednom trenutku mlađi je digao ruke na starijeg. Udario ga je šakom zbog čega je stariji zatražio liječničku pomoć. Konstatirane su mu lakše tjelesne ozljede. 19-godišnjak je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori