Četvrtak, 25. travnja 2024.

Vozač BMW-a u prometnoj nesreći u Koprivnici oštetio čak pet automobila

Dvije prometne nesreće dogodile su se u Koprivnici protekli vikend, doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U subotu oko 23:30 na parkiralištu na Trgu Eugena Kumičića 19-godišnja vozačica Opela koprivničkih registracija uslijed nepropisnog parkiranja vozilom je udarila u parkirani osobni automobil Renault koprivničke registarske oznake. Vozačica je potom napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

U nedjelju oko 22:30 sati nesreću je prouzročio 37-godišnji vozač BMW-a zadarskih registarskih oznaka koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,94 promila. Dolaskom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava prilikom skretanja ulijevo na parkirališnom prostoru vozilom je prošao preko betonskog rubnika na travnatu površinu i prednjim dijelom vozila udario u zaštitnu kutiju telekomunikacija. Kutija je odbačena u parkirani osobni automobil VW koprivničke registarske oznake, dok je vozilo BMW udarilo u metalni stup javne rasvjete.

Nakon toga BMW je udario u parkirane automobile Ford, Peugeot i Citroen. Potom je od siline udara prešao preko zelene površine i kolnika Trga kralja Tomislava na parkirališni prostor Trga podravskih heroja te je vozilom udario u teretni automobil Peugeot koprivničke registarske oznake i limena vrata objekta.

Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

zatvori