Petak, 19. travnja 2024.

Vikend-rekorder: Biciklist u Štaglincu u petak popodne ‘napuhao’ dva i pol promila

Tijekom vikenda na koprivničko-križevačkom području zabilježeno je 219 prometnih prekršaja, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Evidentirano je 10 prometnih nesreća i to tri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno skretanje, nedovoljna udaljenost između vozila, nepropisno prestrojavanje i oduzimanje prednosti prolaska. Pritom, mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće, od kojih jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom. Greške mladih vozača koje su dovele do nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima i oduzimanje prednosti prolaska.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, iz policije poručuju da je utvrđeno 35 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 108 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojas, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja. Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozača je bilo uhićeno, a jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U policiji kažu da je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u subotu, u 6:25 na državnoj cesti u Kenđelovcu, kada je 21-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 143 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Nadalje, najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 15:20 na državnoj cesti u Štaglincu, kod 42-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,51 promila.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je i nadzor 57 mladih vozača. Policija je utvrdila sedam prekršaja, od kojih dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

zatvori