Četvrtak, 28. ožujka 2024.

U posljednja 24 sata zabilježeno 19 novooboljelih od COVID-19 infekcije

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 19, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.336, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

– Jedna novooboljela osoba je iz Bjelovarsko-bilogorske županije, jedna iz Šibensko-kninske županije, jedna iz Dubrovačko-neretvanske županije, jedna iz Međimurske županije, jedna iz Koprivničko-križevačke županije, devet novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba, tri novooboljele osobe su iz Osječko-baranjske županije, a dvije novooboljele osobe su iz Zadarske županije – poručili su iz Stožera.

>> Koronavirus se vratio u Podravinu i Prigorje: Pozitivan pacijent bolnice, Stožer zabranio posjete

Do sada je testirano 72.746 osoba, od toga 268 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je devet osoba. Na respiratoru nema pacijenata. Ukupan broj ozdravljenih je 2.142. Od toga ih je 834 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1.314 osoba. Ukupan broj preminulih je 107.

– Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – napominju u Stožeru.

zatvori