Petak, 29. ožujka 2024.

U Podravini i Prigorju novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, u samoizolaciji 17 osoba

U Podravini i Prigorju potvrđen je novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Pristigli su nalazi testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata te je potvrđen jedan novi slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom. Riječ je o bliskom kontaktu ranije oboljele osobe s križevačkog područja i nalazi se na kućnom liječenju – dodaju.

Napominju kako je u ovom trenutku na području Koprivničko-križevačke županije pet aktivnih slučajeva koji su testirani unatrag sedam dana, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 17 bliskih kontakata koje su pod mjerama kućne samoizolacije.

– S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i povećanje broja oboljelih osoba od bolesti COVID-19, još jednom apeliramo na sve građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi – poručuju iz Stožera.

zatvori