Četvrtak, 18. travnja 2024.

Trener Tomislav Stipić uoči Rijeke: Veselim se povratku navijača, bit će nam inspiracija

Nogometaši Slaven Belupa sutra će od 18:55 na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Rijeku u sklopu 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Bit će to prva utakmica na koprivničkom stadionu koja će se nakon 114 dana igrati s publikom, a najavio ju je trener Tomislav Stipić.

– Prije svega, utakmicu s Dinamom smo analizirali, ali nismo išli previše duboko kako nas ne bi sve zajedno paraliziralo. Znamo da smo dobro igrali i da smo bili blizu velikog rezultata, ali sada je to iza nas. Već sutra, nakon samo četiri dana, čeka nas nova top ekipa. Imamo novu priliku za prikazati još jednom dobru igru i novu priliku da ostvarimo dobar rezultat. Veseli nas to, a ono što je važno je to da moramo biti pametni i strpljivi. Rijeka ima širok kadar, igra slično kao i mi i zato se moramo dobro pripremiti za sutrašnju utakmicu.

Kao i uvijek, bez obzira na protivnika, cilj će biti osvajanje sva tri boda.

– Moramo igrati kao ove zadnje četiri utakmice, moramo biti fokusirani na najsitnije detalje svih 90 minuta i ne smijemo Rijeci dati prostora. Bit će jako kompleksna utakmica, protivnik koji igra u identičnom sustavu kao i mi, bit će mnogo nadmudrivanja… Sve u svemu, veliki izazov je pred nama i najkompleksnija utakmica nakon pauze za nas.

Zbog tri žuta kartona u konkurenciji neće biti Bogojević.

– Kao što znate od prije, nedostajat će nam zbog ozljeda Mikulić, Etoundi i Filipović, a upitan je i Soldo koji je dobio udarac u leđa u Maksimiru. Bila bi velika šteta ako neće moći igrati protiv Rijeke. Danas, na posljednjem treningu uoči utakmice, moramo dosta toga probuditi i mobilizirati. Moramo ući u glave i srca igrača kako bi još jednom, po peti puta nakon pauze pokazali dobru igru. Moraju se naoružati pozitivom i izdržljivošću. Nadam se da će im i ovo malo hladnije vrijeme pomoći u bržoj regeneraciji.

Vraća nam se publika.

– Znam da je to ‘trla baba lan’, ali mislim da smo imali publiku da bi prošli dalje u Kupu. Da smo ju imali u nekim momentima da nas podrži, da nam da potvrdu da smo na dobrom putu, mislim da bi to bila dodatna inspiracija. Veselim se njihovom povratku. Nije bitno koliko ih dođe, bitno je da ih mi osjetimo i čujemo i bit će nam mnogo, mnogo lakše.

(NK Slaven Belupo)

zatvori