Utorak, 23. travnja 2024.

Testirano dječje igralište u novigradskom parku ‘Pod lipama’

Novo dječje igralište u parku ‘Pod lipama’ u Novigradu Podravskom prošlo je najzahtjevniji ispit – onaj koji su proveli mališani.

Općina Novigrad Podravski na igralištu je postavila nove sprave za igru, obnovila stare te postavila nekoliko običnih i jednu pametnu parkovnu klupu. Nakon toga je, kako je kazao načelnik Općine Zdravko Brljek – Brčo, sazvan “uporabni pretpregled”:

– Nakon svake veće gradnje saziva se komisija za tehnički pregled na kojem stručne osobe ispituju i utvrđuju valjanost obavljenog posla i izgrađenog objekta. U petak smo pozvali naše klince i klinceze kao najmjerodavnije za ocjenu uspješnosti ovakvog posla, a oni su za tu priliku na očevid izveli svoje mame i tate, pokoju baku i tete iz vrtića – ispričao je načelnik.

Vrtićarci su prisutnima izveli i kratki program, a Općina im se “odužila” hot-dogovima i sokovima za sve prisutne.

– Mali stručnjaci su znalački pristupili ispitivanju mogućnosti postavljenih sprava. Stari park i svi mi u njemu osjećali smo se veselo i opušteno, a općinari su posebno odahnuli kada se na upit: “Jesu li klackalice, ljuljačke, tobogan, vrtuljak i ostale sprave OK?” zaorio grleni odgovor svih članova komisije: “dobre”, „super su“ i slično – zadovoljan je načelnik Brljek.

Budući da je strogi test uspješno položen, Općina razmišlja i o skoroj gradnji sličnih igrališta u Borovljanima i Delovima, zaključio je načelnik.

zatvori