Petak, 19. travnja 2024.

Sumanuta vožnja: Mladić pijan jurio gotovo 190 na sat, dobio kaznu višu od 25 tisuća kuna

Policijski službenici u presretaču tijekom jučerašnjeg nadzora prometa oko 22:45 uhvatili su 23-godišnjeg vozača koji je uhićen zbog nekoliko teških prekršaja.

U policiji kažu da je na državnoj cesti između Subotice Podravske i Cvetkovca vozač zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,52 promila i pri tome kršio odredbe o strani kretanja vozila, odnosno svojim vozilom prelazio na suprotni prometni trak.

Nadalje, utvrđeno je da se vozač osobnim automobilom u Varaždinskoj ulici u naselju Subotica Podravska, u kojoj je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na  60 kilometara na sat, kretao brzinom od 173 kilometara na sat (155,7 km/h, umanjeno za sigurnosnu razliku), dok se na otvorenom dijelu rečene državne ceste između Subotice Podravske i Cvetkovca, gdje je brzina kretanja vozila prometnim pravilom ograničena na 90 kilometara na sat, kretao brzinom od 187 kilometara na sat (168,3 km/h, umanjeno za sigurnosnu razliku).

Protiv njega je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 25.600 kuna. Vozaču je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.

zatvori