Petak, 29. ožujka 2024.

U subotu čak pet prometnih nesreća; Sudar automobila i motocikla u Koprivnici

Policija je izvijestila kako se u protekla 24 sata u Koprivničko-križevačkoj županiji dogodilo pet prometnih nesreća. Jedna je bila s ozlijeđenom osobom i četiri samo s materijalnom štetom.

Ona s ozlijeđenom osobom dogodila se jučer pet minuta iza 18 sati u Dugoj ulici u Koprivnici. 18-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom Citroen koprivničkih tablica na raskrižju s Ulicom Frana Galovića oduzela je prednost motociklu Gilera pulske registarske oznake kojim je upravljao 26-godišnjak. On je, pak, motociklom upravljao prije položenog vozačkog ispita propisane kategorije i još k tome pod utjecajem alkohola od 1,21 promila, a u sudaru je lakše ozlijeđen. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak, svakom u domeni svoje odgovornosti.

Preostale nesreće dogodile su se u Prugovcu, Reki, između Đurđevca i Kalinovca te u Goli.

Zasad nije poznato tko je u Ulici Borička u Prugovcu udario u uličnu ogradu oko 23 sata te potom napustio mjesto nesreće. Policija traga za vozačem i vozilom.

U subotu oko 12:10 27-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Škoda koprivničkih tablica Ulicom Frana Galovića u Reki. Zbog neprilagođene brzine udario je u osobni automobil Opel s priključenom prikolicom kojim je u suprotnom smjeru upravljala 40-godišnjakinja. Vozaču slijedi prekršajni postupak.

Sat vremena kasnije, 36-godišnji vozač Opela zagrebačkih tablica prestrojavao se u lijevu traku na cesti između Đurđevca i Kalinovca. Pritom je došlo do kontakta s BMW-om virovitičkih tablica kojim je u istom smjeru upravljao 36-godišnjak. Protiv vozača Opela bit će pokrenut prekršajni postupak.

Peta i posljednja nesreća dana dogodila se oko 21:20 u Ulici Stjepana Radića u Goli. 55-godišnjak je nepropisno skretao Renaultom ulijevo na kolni ulaz te prednjom stranom automobila udario u prilazni most. Bio je pod utjecajem alkohola od 2,38 promila te i njemu slijedi prekršajni postupak.

zatvori