Srijeda, 24. travnja 2024.

Stipić uoči Istre: Znamo da smo do sada bili dobri, ali nismo se bodovima dovoljno nagradili

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Istru 1961.

Utakmica će se igrati u sklopu 32. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a najavio ju je trener  Tomislav Stipić:

– Moram priznati da se osjećam jako ugodno i zahvalno u ovom okruženju. Želim to isto i mojim igračima, da se jednako tako osjećaju. Znamo da smo do sada jako dobro igrali, znamo da smo bili konkurentni u svim utakmicama, ali da se nismo za našu igru, trud i zalaganje dovoljno nagradili bodovima. Oscilacije su normalne u razvoju ekipe, u sastavljanju hijerarhije i zajedničkog puta. Iz svega toga želim, zajedno s mojim igračima, stručnim stožerom, fizioterapeutima i svima u klubu, završiti posao koji smo započeli 8. listopada, a to je doći do cilja koji je bio stavljen pred nas: ostanka u ligi. Imamo zadnjih pet utakmica pred nama. Moramo se koncentrirati na posao i buduće protivnike i strpljivo i svjesno sve zajedno privesti kraju – kazao je Stipić.

Snimio Marko Posavec.

Nakon odrađenih suspenzija zbog tri žuta kartona, u momčad se vraćaju Bačelić Grgić, Božić, Goda, Lulić i Jeffren, a na Poljudu su, kaže Stipić, mladi igrači dokazali da se na njih itekako može računati:

– To me čini sretnim. Oni koji su igrali na Poljudu, igrali su onako kako igra Slaven Belupo, a ne kao netko drugi. Uloge su unutar momčadi podijeljene, a ideja igre je prepoznatljiva. Sada nam dolaze igrači koji su odradili žute kartone. Rekao sam im da se moraju što prije prilagoditi momčadi, da moraju prihvatiti osjećaj i ritam igrača iz Splita i ponovno stati svi zajedno rame uz rame sutra od 18:55.

Iako ima osam bodova manje od Slaven Belupa, Istra je izrazito opasna momčad koja je dokazala da može sa svima igrati:

– Istra igra jedan lijep nogomet za oči. S loptom napadaju, a najopasniji su kad je nemaju.

Trener Stipić istaknuo je kako su navijači u Koprivnici izrazito važni za momčad. Bez obzira na to koliko ih dođe, u pravom trenutku osjete bilo momčadi i pomognu s tribina. Dokazala je to i utakmica s Rijekom.

– Nakon Poljuda sam imao priliku u Koprivnici, u jednom kafiću, s naših sedam, osam navijača popiti kavu i prokomentirati utakmicu u Splitu. To su vjerni navijači koji će i sutra biti s nama. Naravno, emocionalni su i žale kada propustimo priliku za osvajanje bodova, ali to mi je potvrda da im je stalo i razgovor s njima mi govori da smo na dobrom putu. Protiv Rijeke smo itekako osjetili njihovu pomoć, pogotovo smo bili sretni na kraju zbog velikog pljeska i nadam se da će isto tako biti i sutra.

Utakmica Slaven Belupo – Istra 1961 počinje u 18:55. Kapacitet stadiona bit će ograničen i primjenjivat će se protuepidemijske mjere.

(NK Slaven Belupo)

zatvori