Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo bez golova s Osijekom, Luka Liklin upisao prve prvoligaške minute

Nogometaši Slaven Belupa u 28. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige na domaćem ‘Apašu’ odigrali utakmicu bez golova s Osijekom.

Trener Tomislav Stipić večeras nije mogao računati na kartoniranog kapetana Gorana Parackog te na ozlijeđene Francka Etoundija i Ivana Filipovića koji se ozlijedio na zadnjem treningu uoči utakmice. Tako je po prvi puta u prvenstvenoj utakmici od prve minute kapetansku traku ponio Tomislav Božić.

Gosti su opasno zaprijetili već u prvoj minuti: Mance je pogodio gredu. Odgovorio je Lulić u 18. minuti, ali je njegov udarac iz daljine obranio Ivušić. Odmah zatim pokušao je i Bogojević, no rezultat je ostao isti. U 20. minuti Krstanovićev udarac iskosa s lijeve strane završio je tik pokraj vratnice, a nešto kasnije isti je igrač glavom pucao iznad grede. Lončar je pokušao glavom nakon kornera u 26. minuti, no nije bio precizan. Pet minuta kasnije veliku priliku imao je Brković. Odlično ga je pronašao Bogojević, a on je iz idealne situacije s 10-ak metara poslao loptu iznad gola. Iako je Slaven objektivno bio bolji na terenu u prvih 45 minuta, na odmor se otišlo s 0:0.

Drugo poluvrijeme šansom je otvorio Lima s 18 metara; Ivušić je dobrom reakcijom spasio svoja vrata. Dvije minute kasnije ponovno velika prilika za Slaven. Brković je odlično pronašao Glavčića koji iskosa s lijeve strane nije iskoristio odličnu situaciju. Odgovorili su gosti pokušajem Ndockyta iz daljine, ali je Ježina odbio loptu u korner. U 74. minuti trener Tomislav Stipić na teren je poslao juniora Luku Liklina kojem je ovo bio debitantski nastup u prvoligaškom nogometu. U 86. minuti blizu pogotka bio je Jeffren. Rezultat je na kraju ostao nula – nula.

Slaven u idućem kolu gostuje u Zagrebu kod Dinama. Ta je utakmica na rasporedu u srijedu od 18:55.

28. kolo HT Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš 13.06.2020.
NK Slaven Belupo – NK Osijek 0:0 (0:0)
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Mikulić (od 13. Zirdum (od 46. Glavčić)), Soldo – Bogojević, Bačelić Grgić, Lulić, Brković (od 74. Liklin), Goda – Krstanović (od 74. Šego), Lima (od 60. Jeffren). Trener: Tomislav Stipić.
NK OSIJEK: Ivušić – Lončar, Majstorović, Škorić – Grgić (od 46. Ndockyt), Jugović, Kleinheisler (od 76. Lopa), Talys, Bočkaj – Mance (od 76. Beljo), Marić. Trener: Ivica Kulešević.
Suci: Marko Zebec (Cestica), Borut Križarić (Čakovec), Marko Stolnik (Varaždin), Ante Čuljak (Zagreb)
VAR: Ivan Bebek (Rijeka) AVAR: Robi Kezele (Rijeka)
Delegat: Dražen Posavec (Maruševac)
Kontrolor: Dušan Kukić (Sisak)
Žuti kartoni: Zirdum 43′, Krstanović 45′, Liklin 88′, Jeffren 89′ (Slaven Belupo); Lončar 68′ (Osijek)
Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Osijek)
Strijelci: –

 

zatvori