Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slaven Belupo bez devet standardnih igrača u 90. minuti promašio jedanaesterac za bod u Splitu

Nogometaši Slaven Belupa u 31. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz u Splitu od Hajduka, objavljeno je na službenim stranicama kluba. Na Poljudu je rezultat bio 2:1, a prava je šteta što koprivnička momčad nije iskoristila jedanaesterac u 90. minuti. Lijep pogodak za Slaven postigao je Međimorec u 24. minuti susreta.

Trener Tomislav Stipić u današnjoj utakmici nije mogao računati na veliki broj igrača. Bačelić Grgić, Božić, Lulić, Jeffren i Goda izostali su zbog kartona, a Mikulić, Filipović, Etoundi, Soldo zbog ozljeda. Tako su od prve minute, u odnosu na pobjedu protiv Rijeke, krenuli Međimorec na stoperu, Bogojević i Delić na krilima te Brković i Havelka u veznoj liniji.

Zaprijetio je prvi Hajduk u sedmoj minuti kada je udarac Caktaša sa 16 metara sigurno obranio Ježina. Domaćin je poveo u 10. minuti preko Caktaša koji je bio precizan s ‘bijele točke’ za 1:0. Odgovorila je koprivnička momčad preko Krstanovića u 15. minuti. Napadač Slavena pucao je s 20-ak metara, ali nije bio precizan. Pokušao je i Brković nedugo nakon, no rezultat je ostao isti. Rezultat se promijenio u 24. minuti. Nakon lijepe akcije Slavena lopta je došla do Međimorca koji se odlučio za udarac iz daljine i prekrasno pogodio za 1:1. Do kraja utakmice obje su momčadi imale po jednu veliku priliku. Deliću je na pet metara od gola Hajduka Posavec u zadnji tren ušao u blok s jedne strane, dok je s druge strane Ježina fantastično obranio udarac Brnića s 10 metara.

Isti je igrač svojim udarcem iskosa s lijeve strane otvorio drugo poluvrijeme, no Ježina nije morao reagirati jer je lopta otišla iznad grede. Dvoboj istih igrača vidjeli smo u 54. minuti i ponovno je vratar Slavena bio na visini zadatka. Četiri minute kasnije odličan udarac Glavčića s 20-ak metara završio je tik pokraj vratnice. Domaćin je poveo u 60. minuti kada je iz blizine Eduok pogodio za 2:1. Čvrsto se igralo nakon vodstva Hajduka, a trener Stipić na teren je poslao sve svoje mlade igrače koji su još jednom dokazali da se na njih itekako može računati u budućnosti. U 90. minuti koprivnička je momčad imala veliku priliku za izjednačenje, ali Lima nije uspio realizirati jedanaesterac.

Iduće kolo Slaven Belupo će igrati već u utorak kada na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš od 18:55 gostuje Istra 1961.

26. lipnja 2020. – 31. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Split, Poljud

HNK Hajduk – NK Slaven Belupo 2:1 (1:1)

HNK Hajduk: Posavec – Ismajli, Dimitrov, Vušković – Juranović (od 56. Ćuić) , Hamza (od 82. Bajić), Caktaš, Nejašmić (Od 56. Kreković), Čolina (od 46. Dolček) – Brnić, Eduok (od 82. Jakoliš). Trener: Igor Tudor.

NK SLAVEN BELUPO: Ježina – Međimorec, Paracki, Zirdum – Bogojević, Glavčić, Havelka (od 60. Čovo M., Brković (od 68. Liklin), Delić (od 60. Čovo B.)– Krstanović (od 65. Šego), Lima. Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Mario Zebec (Cestica), Jerko Crnčić (Vrbovec), Marko Stolnik (Varaždin). Tino Krečak (V. Gorica)

VAR: Tihomir Pejin (D. Miholjac), AVAR sudac Miro Grgić (Osijek)

Delegat: Ivan Vukojević (Zagreb)

Kontrolor: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Caktaš 10′, 1:1 Međimorec 24′, 2:1 Eduok 60′

Žuti karton: Vušković 29′, Čolina 41′, Caktaš 76′, Dimitrov 90′ (Hajduk); Havelka 51′, Paracki 77′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Hajduk); (Slaven Belupo)

(Slaven Belupo)

zatvori