Petak, 19. travnja 2024.

S 2,32 promila i bez položenog vozačkog 20-godišnjak jurio naseljem i završio u betonskom nosaču mosta

Dvije prometna nesreće dogodile su se jučer na širem koprivničkom području, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Jedna se dogodila ujutro oko 7:15 u koprivničkom prigradskom naselju Reka u Ulici Stjepana Radića. Tamo je 23-godišnja vozačica u Passatu koprivničke registarske oznake zbog nepropisnog kretanja sletjela van kolnika, udarila automobilom u smjerokazni stupić, rubni kamen, dvije dvorišne ograde, betonski stup javne rasvjete i prometni znak.

U policiji kažu da je vozačici očitana koncentracija alkohola od 0,22 promila i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Druga nesreća dogodila se oko 23:20 u Drnju nedaleko Koprivnice. Tamo je 20-godišnjak, u Ulici braće Radića, vozio automobil Daewoo koprivničke registarske oznake prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,32 promila te nije koristio sigurnosni pojas.

U policiji objašnjavaju da je zbog neprilagođene brzine automobil sletio van kolnika i udario u betonski nosač mosta. Vozač je pritom lakše ozlijeđen te je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

Napominju da je u prometnoj nesreći ozlijeđen i 27-godišnji putnik, čija kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, kao i podnošenje odgovarajućih podnesaka protiv vozača.

zatvori