Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Promo vožnje Rotorovaca: Želja nam je približiti biciklizam građanima, upoznati ih sa stazama, uz naglasak na sigurnost

Članovi Biciklističkog kluba Rotor početkom lipnja počeli su s takozvanim promo vožnjama kako bi Koprivničankama i Koprivničancima približili biciklizam.

Vožnje se održavaju četvrtkom, a posljednja – treća je okupila 20 biciklista koji su prošli dio staza te upoznali čari koprivničkog gorja.

Želja im je ujedno bila i iskušati jednu od MTB disciplina.

“To je XCO disciplina, u prijevodu olimpijska cross country disciplina. Riječ je o kružnoj stazi s puno kratkih uspona te prekrasnih spusteva. Jednu takvu imamo i mi. Nekima poznatu kao XCO Streljana danas zovemo XCO 1. Baraka. Početak staze je kod 1. Barake na Vinici. Staza je duga šest kilometara”, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Dodaju da su promo vožnje pokaznog karaktera te da se tempo prilagođava sudionicima.

“Vožnja je namijenjena građanima koji žele upoznati nove staze, a pogotovo djeci koja ne poznaju terene šuma. Svrha vožnji četvrtkom je upoznavanje građanstva s biciklističkim stazama oko Koprivnice uz naglasak na sigurnost kojoj posvećujemo mnogo pažnje”, napomenuli su.

Dodajmo da je iduća vožnja na rasporedu u četvrtak 2. srpnja, a okupljanje je u 17 sati kod 1. Barake.

zatvori