Petak, 29. ožujka 2024.

VIKEND Više od 250 prometnih prekršaja: Biciklist ‘napuhao’ 2,95 promila, nisu se iskazali ni mladi vozači

Policija je i ovog vikenda imala pune ruke posla s prometnim prekršajima i nesrećama na cestama i ulicama Podravine i Prigorja.

Od petka do nedjelje u našoj je županiji zabilježeno šest prometnih nesreća, među kojima jedna s ozlijeđenom osobom. Tri nesreće izazvali su mladi vozači.

Policija je ukupno sankcionirala 265 prometnih prekršaja od kojih su se 43 odnosila na alkohol, 110 na prebrzu vožnju, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 6 na nepropisno korištenje mobitela, a jedan je vozač odbio ispitivanje prisutnosti droge u organizmu. Dva su vozača uhićena.

Vikend-rekorder što se tiče brzine uhvaćen je u subotu u 19 sati u Kenđelovcu: upravljao je osobnim automobilom brzinom od 129 kilometara na sat, na dionici gdje je brzina ograničena na 70.

Alkoholni rekorder opet je bio biciklist, ovoga puta 38-godišnjak kojeg je policija zatekla u subotu navečer u Đelekovcu. Izmjereno mu je 2,95 promila. Blizu mu je bio i 57-godišnji vozač osobnog automobila koji je u subotu poslijepodne u Kuzmincu “napuhao” 2,20 te je zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom policija je kontrolirala 62 mlada vozača te utvrdila 13 prekršaja, većinom alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa. Najviše je alkohola u organizmu od mladih vozača imao 23-godišnjak zatečen u petak navečer u Drnju koji je upravljao osobnim automobilom s 0,99 promila.

Policijska uprava koprivničko-križevačka najavila je kako će i tijekom ovog tjedna posebno nadzirati prometne prekršaje, osobito “četiri glavne ubojice u prometu”, te mlade vozače, vozače mopeda i motocikala te recidiviste.

zatvori