Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Počinje revitalizacija Doma mladih: U sljedeće dvije godine organizirat će se brojni programi i aktivnosti

Projekt je vrijedan 1,5 milijuna kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda

‘Koprivničke udruge ponovno imaju dom’ odnosno KUPID naziv je projekta kojim će se u sljedeće dvije godine revitalizirati prostor Doma mladih Koprivnica, u cijelosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri u projektu su Udruga Kopriva, Grad Koprivnica, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i veći broj gradskih udruga. Projekt KUPID prijavljen je na natječaj “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo organizacija civilnog društva i lokalne zajednice”. Njegova je vrijednost 1.553.566,67 kuna, što u 100-postotnom iznosu financira Europski socijalni fond.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisao je predsjednik Udruge Kopriva Ivan Funtek u petak u Zagrebu. U sljedeća 24 mjeseca u prostoru Doma mladih Koprivnica održat će se 30 programa s više od 180 aktivnosti za sve dobne skupine. Aktivnosti će biti usmjerene na promociju zdravog života i zdrave prehrane, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, ekologije, sportskih aktivnosti, filma, plesa, volonterizma i drugoga.

Osim toga, izvršit će se adaptacija prostora i razviti strategija daljnjeg sudioničkog upravljanja prostorom. Osim revitalizacije prostora Doma mladih, time će se ostvariti vidljiva dodana društvena vrijednost kojom će se podići kvaliteta života pojedinca i unaprijediti razvoj šire društvene zajednice, priopćili su iz Udruge Kopriva.

Predsjednik Udruge Kopriva Ivan Funtek na svečanosti potpisivanja ugovora.
zatvori