Četvrtak, 18. travnja 2024.

Prognoza vremena za ponedjeljak, 15. lipnja

Promjenjivo do pretežno oblačno te i dalje nestabilno. Povremeno su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Lokalno može biti i obilnijih izljeva kiše poput onoga koji je jučer pogodio područje Peteranca i Sigeca te Prekodravlja. Vjetar većinom slab do umjeren sjeverozapadni. Svježije uz najvišu dnevnu temperaturu oko 20 stupnjeva.

Što se tiče jučerašnjih oborina, u Koprivnici je službeno palo 15 litara kiše po kvadratnom metru. Samo malo sjeveroistočnije, u Herešinu, automatska meteorološka stanica izmjerila je 58 litara. Više od 50 litara palo je i u Prekodravlju. To je još uvijek manje od pojedinih dijelova Međimurja koji su dobili i više od 100 litara.

U utorak promjenjivo oblačno i nestabilno, povremeno uz kišu ili pljuskove, osobito u drugom dijelu dana. Grmljavina je moguća, ali ne bi trebalo biti jačih nevremena. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko 14 ili 15, najviša dnevna između 19 i 22 stupnja.

U nastavku tjedna i dalje nestabilno; pljuskovi, možda i grmljavina bit će svakodnevna pojava, a čini se da bi najjači mogli biti u četvrtak. Prema kraju tjedna postupno toplije, a vikend bi nam možda mogao donijeti pauzu od oborina. Ipak, dugotrajnije stabilizacije i dalje nema na vidiku.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori