Četvrtak, 25. travnja 2024.

Prognoza vremena za ponedjeljak, 1. lipnja: Danas klimatološki počinje ljeto

Djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku. Kiše uglavnom neće biti, eventualno ponegdje koja kap ili slabiji lokalni pljusak poslijepodne. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 21 do 23 stupnja.

Danas je klimatološki početak ljeta. U klimatologiji, naime, radi lakšeg računanja godišnja doba počinju i završavaju s prvim danima mjeseca, a ne solsticijima i ekvinocijima. Tako klimatološko ljeto traje od 1. lipnja do 30. kolovoza.

U utorak u početku pretežno sunčano. Poslijepodne očekujemo dnevni razvoj naoblake, a prema večeri mjestimice može biti slabijih lokalnih pljuskova, eventualno i uz grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna do 22 stupnja.

U srijedu malo toplije, ali promjenjivo i nestabilno uz moguće pljuskove i grmljavinu. U četvrtak još toplije uz južinu, a nova runda pljuskova i grmljavine izgledna je u petak.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori