Petak, 19. travnja 2024.

Predstavljamo srednje škole Koprivničko-križevačke županije: Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac

Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a s obzirom na to da se klasična promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti ove godine ne može realizirati, Koprivničko-križevačka županija će uz Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2020./2021. omogućiti srednjim školama da se predstave te na taj način učenicima olakšaju odluku u odabiru za njih najboljeg i adekvatnog srednjoškolskog programa. Danas svoje školske programe i projekte predstavlja Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Digitalno opremljena škola bogatog školskog kurikuluma

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu škola je koja broji oko 160 učenika i 27 nastavnika, čiji je osobni i socijalni razvoj na iznadprosječnoj razini. Škola ima osam mentora, tri savjetnika, tri voditelja međužupanijskih vijeća, ocjenjivače državne mature, predavače na županijskim i državnim skupovima, koordinatore u europskim projektima.

Đurđevačka je gimnazija digitalno vrlo dobro opremljena škola, u kojoj se nastavnici već dugo educiraju u području informatičke i komunikacijske pismenosti i kulture, tako da je u projektu e-Škole ocijenjena najvišom ocjenom – digitalno zrela škola.

Škola ima bogat školski kurikulummnoštvo aktivnosti u kojima se svi mogu naći i pomoću kojih mogu napredovati u osobnom i socijalnom razvoju. Tu je, recimo, dodatna nastava za međunarodnu njemačku maturu uz sudjelovanje na jezičnim kampovima, mnoštvo izbornih  i fakultativnih  predmeta, 12 izvannastavnih aktivnosti, zlatni Djevojački zbor, školske majice, školski plesnjaci, školski list Jurek te dugogodišnji projekti: Projekt Šafran, Knjižuljenje, Erasmus+, Dan drugačije nastave, Održivi razvoj i ekološki projekti, Natjecanje u recitiranju “Prizivamo Frana”, Moj trenutak inspiracije… Imamo i odličnu skupinu za vršnjačku podršku POINT, napredne humanitarne i raznolike sportske aktivnosti, što sve ovu školu čini školom sa srcem.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

U Gimnaziji djeluje i Centar izvrsnosti Koprivničko – križevačke županije, a škola je povezana s mnogim školama iz cijele Europe kroz dugogodišnje europske projekte. Ti su nam projekti doveli mnoštvo prijatelja iz osam zemalja, a i više od 80 učenika besplatno je posjetilo zemlje s kojima smo surađivali.

Škola odličnih rezultata s prolaznošću državne mature većom od 99 posto

Da se malo pohvalimo rezultatima: ove je godine šest učenika položilo ispit za DSD diplomu na razini C1, jedan na B2 (besplatno za učenike), 50 % učenika sudjelovalo je na županijskim i međužupanijskim natjecanjima, imamo sedam nastupa na državnim natjecanjima, jedno prvo mjesto u zadnje četiri godine i ono što je izuzetno bitno: prolaznost učenika na ljetnom roku državne mature veća je od 99%.

Ponosni smo na svoje bivše učenike koji su sada vrhunski stručnjaci u raznim područjima (poduzetništvo, politika, kemijski inženjering, farmacija, kazalište, medicina, biologija, strani jezici…). Među njima ima i znanstvenika, fakultetskih profesora, direktora uglednih poduzeća… Ujedno, veselimo se svima vama koji želite postati naš gimnazijalci, a osnovne informacije o školi koje će vam olakšati upise, komunikaciju sa školskim timom i sve potrebno možete naći na web stranicama škole.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva – škola sa srcem

Spreman si za novu avanturu nakon osnovne škole? Tražiš srednju školu koja će ti ponuditi dovoljno izazova, ali ujedno biti i tvoje sigurno mjesto? Želiš graditi svoju budućnost uz pomoć ljudi koji će te vidjeti kao osobu, a ne samo broj? Trebaš školu u kojoj ćeš ostaviti trag i u kojoj će se čuti i tvoj glas? Dođi u Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu – našu školu sa srcem! Ovdje ćeš postati dio velike obitelji koja će ti pružiti podršku na tvom putu k znanju i ostvarenju tvojih snova.

U našoj školi možeš računati na susretljive profesore koji će dati sve od sebe da škola postane tvoji drugi dom, ali i da naučiš sve što trebaš. Možeš računati na brojne mogućnosti da istražiš svoje talente i interese, poput djevojačkog zbora, dramske skupine, novinarske grupe, skupine za vršnjačku podršku POINT, sportskih aktivnosti, ekoloških akcija i projekata, međunarodnih Erasmus projekata, natjecanja u recitiranju, eko-foto natječaja, izborne nastave talijanskog jezika i fakultativne nastave njemačkog.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva

Naša škola je mala škola za veliki uspjeh. Škola brojnih sadašnjih liječnika, profesora, ekonomskih stručnjaka, pravnika, inženjera elektrotehnike i strojarstva, dobitnika rektorove nagrade i znanstvenika. Naši učenici bez padova polažu državnu maturu, osvajaju prva mjesta na državnim natjecanjima i smotrama, imaju dovoljno vremena za razvijanje izvanškolskih interesa poput sporta i plesa, putuju Europom u okviru naših međunarodnih projekata i grade čvrsta prijateljstva u sigurnom i ugodnom školskom okruženju. U našoj školi dobit ćeš priliku da izgradiš svoje znanje, razviješ svoje vještine, ali i otkriješ i razvijaš sebe kao osobu. Postani i ti dio naše priče! Postani gimnazijalac Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu!

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva
 
Važne informacije

GIMNAZIJA DR. IVANA KRANJČEVA ĐURĐEVAC

Ravnatelj: Tomislav Ostojić, prof.
Adresa: Ulica Dr. Ivana Kranjčeva 5, Đurđevac
Telefon: 048 812 021

E-mail: [email protected]
Web stranica: http://gimnazija-ikranjceva-djurdjevac.skole.hr/
Facebook: www.facebook.com/gimnikdj
Instagram: www.instagram.com/gimn__ik

Program Trajanje Razredni odjel Broj učenika
Opća gimnazija 4 g 2 42
UKUPNO 2 42

 

Više o Gimnaziji i školskim projektima s kojima raspolaže možete pronaći i u Vodiču kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije i u radijskoj emisiji koju možete poslušati na ovoj POVEZNICI.

Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva
Foto: Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva
zatvori