Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pred brojnom publikom Ana Marija Ambrušec predstavila knjigu ‘Heraldička baština križevačko-kalničkog kraja’

Pred brojnom publikom multimedijske dvorane Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci čiji je kapacitet bio smanjen zbog poštivanja socijalnog distanciranja kao i ostalih mjera HZJZ-a, predstavljena je knjiga Ana Marije Ambrušec ‘Heraldička baština križevačko-kalničkog kraja’, piše prigorski.hr.

Knjiga je nastala kao rezultat diplomskog rada na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, pod mentorstvom prof. dr. sc. Tomislava Galovića.

Ana Marija je rad obranila prije dvije godine i vrlo brzo počela dograđivati materijal za monografiju. Potporom nakladnika Meleagrina d.o.o., Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva i Općine Kalnik, knjiga je ugledala svjetlo dana.

Među brojnim gostima na svečanoj promociji bili su i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnica općine Grade Ljubica Ambrušec, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, koji je bio ujedno i uvodničar u program kao pokrovitelj večeri.

Izvor: prigorski.hr

Samu knjigu su predstavili eminentni stručnjaci iz područja heraldike i povijesti srednjeg i ranog novog vijeka, a to su bili prof. dr. sc. Mirjana Matijević Sokol, prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, prof. dr. sc. Tomislav Galović i dr. sc. Željko Heimer.

Izvor: prigorski.hr
zatvori