Snimila Teodora Lukavski.
Poznati kazališni i filmski redatelj Mario Kovač u srijedu, 24. lipnja u prostoru Stručno-znanstvenog odjela koprivničke Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ održat će promociju zbirke poezije ‘Metamorfoze iliti pretvorbe’.

Mario Kovač je kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa, a djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica.

“Nakon objavljene prve zbirke poezije “Jesmo li se za to borili?” koja izlazi 2007. godine, Mario Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze odnosno pretvorbe kroz koje, usporedno ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 13 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci “Metamorfoze iliti pretvorbe” u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?. Riječ je o izdavačkoj i alternativnoj knjižari-antikvarijatu u centru Zagreba, poznatoj svim ljubiteljima anarhističke i underground literature, koja prema riječima pokretača objavljuje ‘neke drugačije knjige’ na tragu promišljanja aktualnih društvenih pitanja i mogućih promjena”, piše u najavi događanja.

Predavanje počinje u 18 sati. Ulaz je slobodan uz obavezno pridržavanje epidemioloških mjera, držanje distance i dezinfekciju ruku.