Srijeda, 24. travnja 2024.

Grad Koprivnica poziva: Predložite ovogodišnje dobitnike gradskih nagrada i priznanja

Grad Koprivnica objavio je javni poziv za prijedloge dobitnika gradskih nagrada i priznanja za ovu godinu: počasnog građanina, nagrade za životno djelo te dobitnika medalje i plaketa grada Koprivnice.

Počasni građanin može biti osoba koja je posebno zaslužna za promicanje demokratskog društva, položaja i ugleda grada Koprivnice, njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu te za razvoj grada Koprivnice ili pojedinih njegovih djelatnosti.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se fizičkoj osobi koja je svojim višegodišnjim radom trajno obilježila izuzetna postignuća na području znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života grada.

Medalja i plaketa grada Koprivnice dodjeljuju se fizičkim i pravnim osobama za najviše zasluge odnosno izuzetna postignuća u znanosti, gospodarstvu, kulturi, obrazovanju i drugim djelatnostima ili područjima društvenog života.

Svoje prijedloge mogu dati vijećnici Gradskog vijeća, pojedinačno ili skupno, radna tijela Gradskog vijeća, gradonačelnik, vijeća mjesnih odbora, građani i udruge građana, vjerske zajednice, trgovačka društva, ustanove i druge pravne osobe.

Inicijativu za dodjelu javnih priznanja potrebno je podnijeti u pisanom obliku na propisanom obrascu najkasnije do 30. rujna, a sve dodatne informacije i obrazac možete pronaći na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

zatvori