Petak, 26. travnja 2024.

Policija u Koprivnici uhvatila alkoholiziranog vozača, sud mu odredio visoku kaznu

Policija je na cestama i ulicama Podravine i Prigorja proteklog vikenda sankcionirala ukupno 225 prometnih prekršaja, a većina ih se po običaju odnosila na brzinu i alkohol.

Među prekršiteljima našao se i jedan vozač koji je odbio ispitivanje prisutnosti droge u organizmu, 23 vozača nisu koristila sigurnosni pojas, a 11 ih je nepropisno koristilo mobitel. Jedan je vozač uhićen, a četvorica su zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja.

Zabilježene su četiri prometne nesreće. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a tri su nesreće izazvali vozači pod utjecajem alkohola od kojih su dvojica bili mladi vozači.

Vikend-rekorder što se tiče brzine opet je uhvaćen u Novigradu Podravskom. Ovoga puta to je bio vozač osobnog automobila koji je Virovskom ulicom u nedjelju popodne jurio 116 kilometara na sat, iako je brzina tamo ograničena na 60.

Rekorder što se tiče alkohola bio je 25-godišnji vozač osobnog automobila uhvaćen u sitnim jutarnjim satima subote u Ulici Ante Starčevića u Koprivnici. Izmjereno mu je 2,24 promila alkohola. Vozač je uhićen i nakon žurnog prekršajnog postupka na Općinskom sudu u Koprivnici kažnjen s 12.000 kuna i šestomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Spomenimo i mladog vozača u dobi od 21 godine koji je u subotu rano ujutro na otvorenom dijelu državne ceste između Štaglinca i Starigrada prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Utvrđeno je da je imao 1,39 promila alkohola u organizmu.

Policija najavljuje da će i tijekom ovog tjedna pojačano nadzirati prometne prekršaje.

zatvori