Četvrtak, 18. travnja 2024.

Pijani vozač izazvao lančani sudar na semaforu

Na koprivničkom području tijekom jučerašnjeg dana zabilježene su dvije prometne nesreće i u obje su vozači bili pod utjecajem alkohola, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Prva se dogodila oko 19:30 u Jagnjedovcu gdje je 34-godišnji vozač vozio Citroen koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 0,91 promil. Uslijed nepropisnog kretanja vozilo je sletjelo van kolnika u odvodni kanal. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga nesreća zabilježena je malo kasnije, oko 21:50 na Varaždinskoj cesti u Koprivnici. Vozač u dobi od 29 godina vozio je Škodu koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,72 promila i to u smjeru semaforiziranog raskrižja sa Zagrebačkom ulicom.

Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu, Škoda je prednjim djelom udarila u stražnji dio osobnog automobila VW Polo varaždinske registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 23-godišnja vozačica. Uslijed udara, Polo je odbačen unaprijed i prednjim dijelom je udario u stražnji dio osobnog automobila Renault koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 19-godišnji vozač, a koji je zaustavio vozilo radi crvenog svijetla na semaforu.

Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

zatvori