Četvrtak, 25. travnja 2024.

Pakasin: Najava uređenja staze u Crnoj gori neodoljivo podsjeća na projekt šetnice uz potok

‘Pozdravljamo uređenje naše Koprivnice i svih onih sadržaja koji upotpunjuju kvalitetu života naših sugrađana, no u isto vrijeme ne možemo se oteti dojmu da se ipak radi o prigodničarskoj i predizbornoj najavi početka radova, koja uglavnom zamre nakon što izbori prođu’, istaknuo je predsjednik Podružnice HNS-a Koprivnica Goran Pakasin, komentirajući najavu uređenja koprivničke trim staze u Crnoj gori.

Taj projekt, kaže Pakasin, neodoljivo podsjeća na projekt šetnice uz potok koji nikada do kraja nije realiziran. – Šetnica je ostala na dvije-tri lopate prosutog šodra koji već godinama “glumi” šetnicu uz potok Koprivnica, i to vrlo loše budući da je posuta kamenjem krupnije granulacije pa šetačima i trkačima prijeti izvrtanje gležnjeva. To je nešto što bi na postojećoj, ali i svakoj planiranoj šetnici svakako trebalo promijeniti – upozorava Pakasin.

Snimio Marko Posavec.

Šetnica se trebala pružati u dužini od dva i pol kilometra od Zajedničkih eko vrtova u Špoljarskoj do Gradskih bazena Cerine, no zasad postoji samo između mostova u Ulici Novi Brežanec.

– Građani uz potok Koprivnica danas doista šeću, trče i druže se i to duž cijele rute, koja se proteže do Koprivničkih Bregi, no to čine bez šetnice čija je gradnja neslavno propala, a nerijetko i po visokoj travi. O klupama za odmor i spravama za vježbanje, koje su trebale biti postavljene u drugoj fazi uređenja nove šetnice još uvijek možemo samo sanjati – kaže Pakasin i zaključuje:

– Nadamo se da se s uređenjem trim staze u Crnoj gori u koprivničkoj Gradskoj upravi nisu “istrčali”, računajući pritom da će dugo čekanje na sadržaje koji oplemenju živote Koprivničanaca rezultirati kratkim pamćenjem birača pred skorašnje parlamentarne izbore i da će nakon dugo vremena naš grad i naši sugrađani dobiti ono što zaslužuju: uređene sadržaje za opuštanje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi.

zatvori