Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: NOVA SPORTSKA DVORANA Pogledajte gdje će učenici OŠ Đuro Ester od idućeg proljeća imati tjelesni

Nakon dvije godine pripremanja projekta, idućeg tjedna počinje javna nabava za izgradnju nove sportske dvorane koprivničke Osnovne škole ‘Đuro Ester’.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na današnjoj konferenciji za medije istaknuo je da krajem školske godine na gradilište dolaze djelatnici Kominga i Koprivničkih voda koji će početi s izmještanjem kanalizacije. Očekuju da će u kolovozu početi radovi.

– Naš plan je da cijela priča bude završena do proljeća 2021. godine. Prvotni plan je bio da bude gotova do jeseni odnosno zime ove godine, ali malo nam je korona rastegla neke rokove i neke planove – rekao je Jakšić.

Gradonačelnik je dodao da je vrijednost investicije za dvoranu 9,7 milijuna kuna plus PDV, a za njeno opremanje 800.000 kuna plus PDV. Kazao je da je osigurano ponešto vlastitih sredstava, ali kad se zbroje izgradnja škole na Podolicama i ova sportska dvorana, ići će se u kreditno zaduživanje.

Izvor: Grad Koprivnica

Gradonačelnik smatra da će se ovime značajno podići kvaliteta obrazovanja u Osnovnoj školi Đuro Ester, ali i da će kvart dobiti jednu novu vizuru. S njime se slaže i ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović:

– I sama sam kao učenica te škole iščekivala dvoranu, mnoge generacije su čekale ovo što se danas događa. Ne mogu dovoljno izraziti zadovoljstvo koje prenosim od učenika i nastavnika. Mi smo tjelesni imali u učionici veličine devet sa deset metara. Ovim zdanjem kvalitetu nastave podići ćemo na viši nivo što se tiče tjelesne i zdravstvene kulture, ali i svih naših kulturnih događanja jer više nećemo morati tražiti drugi prostor – objasnila je.

Tako će već iduće godine oko 740 učenika nastavu tjelesnog imati u novoj dvorani pri čemu će nekoliko razrednih odjeljenja moći istovremeno koristiti prostor. Pročelnik upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić istaknuo je da će škola osim dvorane imati i vanjske sportske terene.

– Sama konstrukcija dvorane je lučna, dok je aneks sa svlačionicama i drugim popratnim sadržajima klasična gradnja. Takvom kombinacijom dobili smo objekt koji će zadovoljiti sve propisane standarde, a dobiveno je i optimalno rješenje što se tiče troškova – naglasio je.

Izvor: Grad Koprivnica

Golubić je objasnio da dvorana ima tribinu sa 168 sjedećih mjesta, njena veličina je 1420 metara kvadratnih, svojim dimenzijama zadovoljava i dimenzije profesionalnih košarkaških utakmica, a projektirana je po sustavu gotovo nulte energije što se tiče energetske učinkovitosti.

Voditelj projekta Mario Perković rekao je da je dvorana smještena na dijelu školskog igrališta i parkirališta.

– Unutar dvorane uspjeli smo smjestiti jedno veliko košarkaško igralište i rukometno koje će ujedno biti dobro i za mali nogomet, dva mala košarkaška igrališta. Koševi će se moći pomicati, dodali smo i pomične tribine. Prostor je ventiliran s modernim osvjetljenjem, a podloga je sportski pod parket na kojem će se moći odigravati profesionalne košarkaške utakmice – napomenuo je.

zatvori