Četvrtak, 18. travnja 2024.

Održana početna konferencija projekta Mladi 2.0

U Društvenom domu u Kloštru Podravskom održana je početna konferencija projekta Mladi 2.0 kojeg provodi udruga Meraki u partnerstvu s Općinom Kloštar Podravski.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ukupna vrijednost projekta je 85.000 kuna, a predviđeno trajanje je 11 mjeseci.

Projektom će se provesti aktivnosti kojima će mladi steći nova znanja i vještine, a to su radionice o korištenju EU fondova za ruralni razvoj, radionice pisanja Erasmus+ projekata, treninzi za razvoj mekih vještina, predstavljanje aktivne politike zapošljavanja, pisanje životopisa i predstavljanje poslodavcu te predavanje o demokratizaciji.

Nakon početne konferencije održano je i prvo predavanje o demokratizaciji, zatim i predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje u 2020. godini. Riječ je o paketu mjera “Od mjere do karijere” koji sadrži 9 mjera aktivne politike zapošljavanja. Glavni ciljevi mjera su zapošljavanje, podizanje razine zapošljivosti te uvažavanje specifičnih potreba osoba u nepovoljnom položaju.

zatvori