Utorak, 16. travnja 2024.

Nacionalni stožer: U posljednja 24 sata imamo 56 novih slučajeva, kreće inspekcija po noćnim klubovima

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je na konferenciji za medije Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ukupan broj slučajeva u Hrvatskoj tako je porastao na 2.539. Do sada se oporavilo 2.150 osoba, što je jedna osoba više nego jučer. Broj preminulih i dalje je nepromijenjen te iznosi 107.

Po županijama, najviše novooboljelih je iz Grada Zagreba, 23. U Osječko-baranjskoj županiji je 12 novooboljelih, po pet dolazi iz Zagrebačke, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Koprivničko-križevačke i Zadarske županije te po jedna dolazi iz Varaždinske i Brodsko-posavske županije.

U bolnicama se liječi 51 osoba, i dalje nema pacijenata na respiratoru.

Do sada je testirano 75.437 osoba, od toga 780 u posljednja 24 sata.

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je danas donesena odluka prema kojoj će u noćne klubove odlaziti inspekcija.

– Inspektori civilne zaštite će zajedno s policijskim službenicima obilaziti noćne klubove i izvršiti uvid u pridržavanje preporuka. Ukoliko uoče nedostatke, odmah će o tome obavijestiti vlasnika i tražiti da se nedostaci otklone, a ukoliko će se to ponavljati onda će obavijestiti nadležne institucije, a to je Državni inspektorat – rekao je Božinović.

zatvori