Subota, 20. travnja 2024.

Muškarcu koji je skupio 27 negativnih prekršajnih bodova policija oduzela motocikl

Na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici jučer je doveden 51-godišnji vozač koji je počinio više prometnih prekršaja.

U ponedjeljak u 15:20 u Ulici Đure Basaričeka u Koprivnici upravljao je motociklom kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, kod sebe nije imao prometnu dozvolu vozila kojim je upravljao, nije sklopio ugovor o obveznom osiguranju od automobilske odgovornosti te je upravljao motociklom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta.

Temeljem Prekršajnog zakona vozaču je privremeno oduzet motocikl jer je već dva puta pravomoćno kažnjen – jednom za prekršaj upravljanja motornim vozilom u koncentraciji većoj od 1,50 promila alkohola i jednom za prekršaj upravljanja vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. O oduzimanju vozila obaviješten je Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

Dodajmo da je žurnim prekršajnim postupkom vozač kažnjen novčanom kaznom od 10.600 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima A kategorije tri mjeseca. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti motocikl vratiti vlasniku vozila po pravomoćnosti sudske presude.

– Ističemo da je riječ o višestrukom recidivisti koji je do sada prikupio 27 negativnih prekršajnih bodova – piše u policijskom priopćenju.

zatvori