Utorak, 26. ožujka 2024.

Nino Raspudić u Koprivnici: Mogu vam jamčiti zalaganje za brzu cestu, a HDZ i SDP nisu dvije nego jedna opcija

Na Mostovoj listi je i nezavisni koprivnički gradski vijećnik Marijan Šiško

Kandidati Mosta nezavisnih lista za Hrvatski sabor na predstojećim parlamentarnim izborima posjetili su danas Koprivnicu.

Predvođeni nositeljem liste u II. izbornoj jedinici Ninom Raspudićem obišli su gradsko sajmište i tržnicu te se družili s građanima.

– Ovo su izbori za nacionalni parlament i mi ćemo se, nadamo se, u Saboru baviti nacionalnim pitanjima. No, isto tako smatram da svaki saborski zastupnik treba imati posebnu odgovornost prema izbornoj jedinici u kojoj je izabran i njenim građanima, njihovim temama i problemima – izjavio je Raspudić u Koprivnici.

Snimio Marko Posavec.

Sedmi na listi Mosta u II. izbornoj jedinici nezavisni je koprivnički gradski vijećnik Marijan Šiško. Kao tri glavna gradska problema istaknuo je RCGO Piškornica kojem se protive, standard građana koji je sve lošiji, te nezaobilaznu brzu cestu:

– Nema razvoja grada bez brze ceste. Ostali smo prometno slijepo crijevo i zato zaostajemo za susjednim županijama poput Međimurske i Varaždinske koje imaju autocestu. Naša je županija prije 12 godina bila treća u državi po BDP-u po glavi stanovnika, a danas je na 13. mjestu – kazao je Šiško.

Snimio Marko Posavec.

O brzoj cesti govorio je i Raspudić.

– Na jednom od rijetkih jumbo plakata koji smo si mogli priuštiti umjesto naših glava stoji jednostavno pitanje: Što je s brzom cestom? – rekao je Raspudić te nastavio:

– Skandalozno je da jedna Koprivnica, kao i Bjelovar, uz gospodarski potencijal koji imaju još uvijek nemaju kvalitetnu poveznicu sa Zagrebom u vidu brze ceste. To je nešto što nije nekakav trošak niti bacanje iz državnog budžeta, nego nešto što bi se sigurno već kroz par godina, kroz dodatnu gospodarsku aktivnost i poreze namirilo u državnoj blagajni jer znamo koliki je potencijal vašeg kraja. Za razliku od bajki iz programa HDZ-a i SDP-a, mi vam ne možemo reći “Napravit ću vam ostatak brze ceste u saborskom mandatu”. To bi bilo neozbiljno, to ne mogu garantirati. No ono što mogu garantirati, i ja i svi koji prođemo u Sabor, da ćemo neprestano inzistirati i ponavljati problem brze ceste do Koprivnice i Bjelovara – istaknuo je Raspudić.

Snimio Marko Posavec.

Pozvao je sve da izađu na izbore jer manja izlaznost odgovara velikim strankama:

– Ako i budu postrožene mjere, masku na nos, olovku u ruke i na biračko mjesto, odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske, kao što je govorio pokojni predsjednik.

Uz Šiška kao predstavnika Koprivnice, na Mostovoj su listi još i Marija Valičević iz Križevaca (12.) te Mirjana Ožegović iz Bjelovara (4.).

O sučeljavanju Plenkovića i Bernardića: To nisu dvije nego jedna strana

Raspudić je na novinarski upit komentirao i večerašnje sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića.

– Nekorektno je reducirati političko polje na dvije opcije. Smatram da su na to sučeljavanje trebali biti pozvani Miroslav Škoro i Božo Petrov. Most je bio treća po veličini snaga u Saboru, a i rejtinzi nešto govore. Na ovaj se način građanima šalje poruka da biraju između jednog i drugog, a ja bih rekao da je to dvojba između kuge i kolere. To nije Hrvatska, to nije hrvatska politička scena, čak bih rekao da to nisu dvije nego jedna strana. Često se govori o nekom priželjkivanom trećem putu, a mi nismo imali ni drugi. Iz ove kaše mogu nas izvući samo novi ljudi – zaključio je Raspudić.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori