Petak, 19. travnja 2024.

Nema Ljetne lige: Popularni koprivnički malonogometni turnir odgođen za sljedeću godinu

Pan Ljetna liga Koprivnica ove se godine neće održati, poručili su organizatori okupljeni u Koprivničku udrugu za rekreativni sport (KURS).

Razlog je svima dobro poznat: pandemija koronavirusa i COVID-19. Prije nego što je u ožujku sve stalo i cijela država se zaključala kako bi se suzbilo širenje virusa, održan je tek jedan sastanak organizacijskog odbora. Odaziv lokalne samouprave i sponzora prilikom organizacije prijašnjih turnira bio je odličan, poručuju iz KURS-a, a za ovu su godinu imali u planu i veći broj sudionika te neke novosti kojima bi dodatno poboljšali cijeli turnir.

“Pan Ljetna liga Koprivnica ne može se organizirati u dva-tri dana. Riječ je o ozbiljnom projektu koji zahtijeva i ozbiljnu pripremu, osobito u financijskom smislu. Proračun ranijih godina nije bio malen, i za našu udrugu bio je velik izazov osigurati sve što je potrebno za realizaciju turnira”, napomenuli su iz KURS-a.

Osim epidemiološke situacije koja, premda je trenutno povoljna, još uvijek ne dopušta sportska natjecanja s gledateljima, tu su i mjere štednje u gospodarstvu zbog kojih su, između ostaloga, tvrtke smanjile i izdvajanja za marketinške aktivnosti. U takvim okolnostima, kažu iz KURS-a, nije bilo moguće pokriti financijsku konstrukciju kako bi se turnir održao barem na razini prošlogodišnjeg.

S obzirom na sve navedeno, Pan Ljetna liga Koprivnica odgađa se za 2021. godinu.

Pan Ljetna liga Koprivnica neće se održati ove godine

Poštovani igrači, gledatelji, i svi ljubitelji malog nogometa!…

Posted by Pan Ljetna liga Koprivnica on Thursday, June 4, 2020

 

zatvori