Snimio Marko Posavec.
Rukometašice Podravka Vegete i treću će se godinu zaredom natjecati u najelitnijem ženskom rukometnom natjecanju – DELO EHF Ligi prvakinja.

Izvršni odbor Europske rukometne federacije danas je u Beču odabrao klubove koji će popuniti preostalih sedam slobodnih mjesta u Ligi prvakinja u narednoj sezoni. Devet ih je bilo poznato od ranije, a preostali su CSM Bucurest, FTC Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball, CSKA, Krim Mercator i SG BBG Bietigheim te naravno Podravka Vegeta.

Prilikom donošenja odluke EHF je, osim plasmana u nacionalnom prvenstvu, u obzir uzimao i sportsku dvoranu, organizaciju, TV prijenose, posjećenost utakmica, dosadašnje nastupe u europskim utakmicama, sponzorski potencijal, pridržavanje propisa i obveza te medijsku praćenost.

Nova sezona Lige prvakinja bit će nešto drugačija. 16 klubova bit će podijeljeno u dvije skupine za koje će se ždrijeb održati 1. srpnja. Podravka Vegeta igrat će najmanje 14 europskih utakmica, sedam u gostima i sedam kod kuće. Prva će biti 12. ili 13. rujna.

Iz kluba su posebno zahvalili navijačima, Kronikusima i ostalima, te sponzorima, prvenstveno glavnom sponzoru Podravki.

Pripreme za novu sezonu počinju 20. srpnja.

(RK Podravka)