Srijeda, 27. ožujka 2024.

Krešimir Blažek nakon 16 godina u županijskoj Turističkoj zajednici odlazi u mirovinu

'Imamo puno toga dobroga, no moramo raditi na infrastrukturi i zajedništvu'

Dugogodišnji suradnik u Turističkoj zajednici Koprivničko-križevačke županije Krešimir Blažek s današnjim danom odlazi u mirovinu. Na tom mjestu bio je dugih 16 godina.

– Prošlo je 16 godina u Turističkoj zajednici, punih događaja i stvari koje su obilježile to razdoblje. Drage su to uspomene koje odlaze sa mnom u mirovinu – rekao je Blažek za Radio Dravu.

Dodao je da je u Turističkoj zajednici uvijek bilo zanimljivo, napeto, bilo je puno događaja i projekata koji su pokrenuti, no jedan mu se posebno urezao u pamćenje.

– Projekt koji je obilježio zadnjih 15 godina je projekt Pisanica od srca koji se etablirao ne samo na turističkoj karti Hrvatske, nego i u međunarodnim razmjerima. Taj projekt je nešto što je obilježilo Turističku zajednicu, ali uz njega smo promovirali i naivno slikarstvo kao nešto što je autohtono i potječe iz naše županije – objasnio je.

Krešimir Blažek. Snimio Marko Posavec.

Kada je riječ o turizmu Podravine, Blažek smatra da imamo puno toga dobroga, no potrebno je raditi na infrastrukturi i zajedništvu.

– Tako dugo dok nećemo imati dobre veze s ostatkom Hrvatske, to će biti znatno otežano. Nije dovoljno samo razvijati biciklističke staze, konjičke staze i sve ostalo već mi moramo biti dobro povezani da bi turisti jednostavnije, brže i lakše mogli doći u našu županiju – smatra Blažek.

Osim toga, smatra da treba naglasak staviti i na individualnu inicijativu i ulaganje u razvoj smještajnih kapaciteta dobre kvalitete. Ipak, kaže da se na tom polju vide pomaci jer privatna inicijativa rezultira vrlo visokim standardima pojedinačnih iznajmljivača.

– Tu je i kapacitet koji imamo u neiskorištenom dijelu Šoderice i Drave. Nastojali smo kroz sve ove godine kroz raznorazne manifestacije i promidžbu tih naših bisera skrenuti pažnju i na taj dio sadržaja koje možemo ponuditi. To je primjerice plovidba rijekom Dravom i niz drugih stvari koje možda mi kao oni koji živimo u ovom dijelu i ne zamjećujemo i nedovoljno pažnje pridajemo svim tim ljepotama – zaključio je Blažek koji će se u mirovini okrenuti nekim svojim hobijima i sitnicama kao što su uživanje u vinogradu, druženje s unucima i enigmatika.

Dodajmo i da je Blažek u veljači ove godine po drugi puta izabran za zamjenika predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture.

– Riječ je o krovnoj organizaciji hrvatskog amaterizma koja okuplja više od 80 tisuća članova diljem Hrvatske. Hrvatski sabor kulture artikulira sve potrebe na svim poljima kulturnog amaterizma: od likovnog stvaralaštva, puhačkih orkestara, zborova, vokalni skupina. Organizira stručne seminare, smotre, radi selekciju za državne smotre i još mnogo toga. Velika je čast biti dijelom ove organizacije – rekao je Blažek.

zatvori