Petak, 19. travnja 2024.

Krađe u Podravini: Jedan otuđio stabla, drugi upao u kuću i ukrao novac

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile na području Podravine i Prigorja.

U šumi u Lepavini između 1. i 20. svibnja nepoznati počinitelj je otuđio više stojećih stabala oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim drvima.

U Svetom Ivanu Žabno jučer prijepodne nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće otuđio više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim novcem.

Policija podsjeća sve građane da poduzmu mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj pri krađi.

“Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192”, navode iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

zatvori