Četvrtak, 25. travnja 2024.

KORONAVIRUS Otkrivena 22 nova slučaja, obavezne maske u javnom prijevozu

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije objavio je najnovije podatke o porastu broja osoba zaraženih koronavirusom u Republici Hrvatskoj.

>> Koncerti Jelene Rozge, Simply Brass i Matija Dedić Tria otkazani zbog širenja koronavirusa

>> Županijski stožer: Imamo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, riječ je o osobi koja boravi i radi u Zagrebu

Od jučer su otkrivena 22 nova slučaja. Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 2.388. Oporavilo se 2.145 osoba, 107 je preminulo – dakle bez promjene, a aktivnih slučajeva je 139.

Do sada je testirano 73.738 osoba, od toga 645 u posljednja 24 sata.

U bolnicama se liječi 18 pacijenata, nijedan od njih nije na respiratoru. Troje pacijenata je ozdravilo i od jučer je otpušteno iz bolnica.

Od novih slučajeva 11 je iz Grada Zagreba, četiri iz Osječko-baranjske županije, dvije iz Istarske županije te po jedna osoba u Zagrebačkoj, Zadarskoj, Primorsko-goranskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Stožer je donio i dvije nove odluke koje stupaju na snagu sutra:

  • Osobama koje ulaze u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije propisana je obavezna samoizolacija u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana. Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike u tranzitu;
  • Vozači, zaposlenici i putnici u javnom prijevozu morat će nositi maske i pridržavati se općih protuepidemijskih mjera i posebnih uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Putnicima bez maske bit će zabranjen ulazak u vozilo, odnosno vozač ne smije pokrenuti vozilo ako su u njemu putnici bez maske.
zatvori