Izvor: Koprivnička sportska povijest

Piše Ivo Čičin-Mašansker za Koprivničku sportsku povijest.

Gosti su stigli sa statusom velikog favorita, a nakon što su u prošlom kolu pregazili Čakovec sa 10:1, smatrali su da će lako proći i kroz Koprivnicu. Domaća je momčad u zimskoj stanci doživjela redizajn, stigao je novi trener Miroslav Buljan, a u početnoj postavi u odnosu na jesen našla su se četvorica novih igrača – Krmpotić, Fedetov, Vuković i Tepurić. Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u napadima i terenskoj inicijativi Hrvatskog dragovoljca, ali mladi vratar Koprivnice Silvio Rodić u nedjelju je imao svoj dan. Valja reći da su se domaći postavili taktički pametno i disciplinirano, branili su se s devetoricom igrača iza lopte, a u špici je usamljen bio mladi talent Franjo Tepurić.

Prigode HD-a redale su se kao na tekućoj vrpci. U 24. minuti Lišnić se našao sam na pet metara, tukao je pored gola. Janjetović je u 27. minuti tukao iz slobodnog udarca, Rodić brani. Minutu poslije pokušao je i Lišnić, Rodić je opet obranio. Jurin je u 34. minuti zaprijetio iz slobodnog udarca, Rodić je loptu ispod grede izbio u korner. Isti igrač snažno tuče u 39. minuti, ali Rodić opet brani.

Koprivnica je strpljivo čekala svoju šansu, koja im se ukazala u samoj završnici prvog poluvremena. U 45. minuti Tepurić je odlično započeo akciju po lijevoj strani, lopta je došla do Ogrizovića na desnoj strani, čiji je snažan udarac obranio Vidaković. Već se igrala sudačka nadoknada od jedne minute, kad su Zeleni došli u vodstvo. Tepurić je sjajno prošao po desnoj strani i uputio idealan ubačaj, a na drugoj strani je Marinko Fedetov odličnim udarcem glavom poslao loptu u Vidakovićev gornji lijevi kut za 1:0. Taj je pogodak dao krila domaćim igračima, s druge strane gosti su šokirani otišli na odmor. U nastavku je HD i dalje pritiskao, ali je stvorio manje prigoda nego u prvom dijelu. A Koprivnica je nastavila igrati strpljivo i disciplinirano, i u 66. minuti stigao je i drugi pogodak. Vuković je tukao s lijeve strane, Vidaković je odbio loptu, a Franjo Tepurić našao se na pravome mjestu u pravo vrijeme i s desetak metara snažnim udarcem poslao loptu pod gredu za 2:0. Tepurić je nakon postignutog pogotka potrčao u zagrljaj pomoćnom treneru Pavi Crncu, koji je ubrzo ušao u igru kako bi učvrstio obranu.

Koprivnica se u završnici orijentirala na obranu svojih vratiju, a upravo je Crnac u 87. minuti, nakon što je istrčao Rodić, izbacio loptu s gol-crte. Zeleni su izdržali i upisali vrijedne bodove, a pobjeda nad liderom prvenstva dodatno će igračima podići samopouzdanje uoči nastavka drugoligaškog natjecanja.

DRUGA HNL, 18. KOLO
KOPRIVNICA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:0 (1:0)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja oko 300. Sudac: Vuko (Split).
KOPRIVNICA (3-6-1): Rodić – Medenjak, Krmpotić, Matić – Ogrizović, Filipović, Marošević (od 79. Valjak), Purić, Fedetov (od 63. Posavec), Vuković (od 70. Crnac) – Tepurić. TRENER: Miroslav Buljan.
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Vidaković – Kćira (od 59. Balić), Gavranović, Maras, Smajlagić – Bajto, Janjetović (od 69. Perak), Menzil, Jurin – Zlatar, Lišnić. TRENER: Gordan Ciprić.
STRIJELCI: 1:0 Fedetov (45), 2:0 Tepurić (66).
ŽUTI KARTONI: Vuković (43), Janjetović (67), Purić (69), Krmpotić (81), Lišnić (81), Balić (87).
CRVENI KARTONI: -.
IGRAČ UTAKMICE: Franjo Tepurić (Koprivnica).

STATISTIKA
KOPRIVNICA H.D.
6 Udarci ukupno 18
5 U okvir 9
– Korneri 8
– Zaleđa –
7 Obrane vratara 3
23 Prekršaji 18

Izvor: kcinfo.net, ožujak 2007.

Koprivnička sportska povijest