Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Jakšić: Nacionalni stožer apsolutno je izgubio kompas i gledamo kako se raspada pod svjetlima reflektora

'Ljeta na Zrinskom će biti, ako ne ove onda iduće godine, ali sada je najvažnije sačuvati zdravlje'

Kao što je još jučer objavljeno, početak ovogodišnjeg Ljeta na Zrinskom je otkazan. Koncertom Jelene Rozge na velikoj pozornici na Zrinskom trgu u petak, 26. lipnja trebalo je biti otvoreno peto izdanje ove ljetne manifestacije.

No, zbog novog širenja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj Grad Koprivnica je s planiranim programima i aktivnostima odlučio pričekati jer, kako je danas poručio gradonačelnik Mišel Jakšić, okupljanje velikog broja ljudi na istom mjestu u ovom je trenutku preriskantno:

– Bit će Ljeta na Zrinskom, možda ove godine, ako ne onda druge, ali naša procjena je da moramo preuzeti odgovornost koliko god to bilo nepopularno i voditi brigu o interesima i zdravlju građana Koprivnice i ovog našeg koprivničkog kraja. Ne možemo se kockati jer znate da svi mi na kraju živimo od gospodarstva i možemo si samo zamisliti da nam se nakon otvaranja Ljeta na Zrinskom korona pojavi u Podravki, Belupu, Hartmannu, Carlsbergu, da se ne daj Bože moraju zatvoriti neki pogoni, kakve bi to imalo dramatične posljedice na gospodarstvo i sam život u gradu Koprivnici.

Gradonačelnik Jakšić na današnjoj je konferenciji za medije kritizirao rad Nacionalnog stožera civilne zaštite. Kako je rekao, postalo je nejasno koje su krajnje upute za građane i koliki je uopće broj zaraženih.

– Ono što gledamo ovih dana u Republici Hrvatskoj pokazuje da je Nacionalni krizni stožer, koji sam osobno u nekoliko navrata javno hvalio, apsolutno izgubio kompas, apsolutno se prebacio u predizborni mod. Svakodnevno gledamo kako nam se Nacionalni stožer raspada pod svjetlima reflektora i pred kamerama.

Zbog parlamentarnih izbora smo se prebrzo previše opustili, dodao je Jakšić, što se posebno odnosi na premijera Andreja Plenkovića koji “nakon kontakta sa zaraženom osobom svjesno izbjegava samoizolaciju”.

– Njemačka je puno uređenija zemlja od Hrvatske, no očito da mi znamo nešto bolje od njih. Oni i dan-danas igraju utakmice bez publike, mi smo već pozvali publiku nazad i svašta nešto, a sad se čudimo što nam se to otrglo kontroli i gdje su stvari krenule krivo. Naravno da tome ne pomaže ni kad imamo premijera gdje je cijela njegova regimenta završila u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom, jedino je procjena struke da ako si premijer i predsjednik Vlade onda za tebe to ne važi pa ne moraš ići u samoizolaciju.

Gradonačelnik se na kraju ispričao Koprivničancima što sutra neće moći uživati u koncertu na Zrinskom trgu, no, kako je rekao, prioritet Grada Koprivnice sada je voditi brigu o zdravlju svih nas.

zatvori