Četvrtak, 25. travnja 2024.

Gradski vijećnici sastaju se sutra, a raspravljat će o izvršenju proračuna, rekonstrukciji škole na Vinici, novoj direktorici Entera…

Sjednica koprivničkog Gradskog vijeća zakazana je za utorak poslijepodne, a pred vijećnicima će se naći 19 točaka dnevnog reda.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal kao najzanimljiviju točku oporbenim vijećnicima, ali i građanima, izdvojio je godišnji izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za proteklu godinu.

– Prošlogodišnji proračun bio je na razini planiranoga. Znači, ostvarili smo 213 milijuna, a potrošili 205 milijuna kuna. Možda je najvažnije reći da je čak 44 milijuna kuna išlo u kapitalna ulaganja. Naravno da su nam tu prije svega bili važni europski fondovi pa ćemo reći da smo završili Inkubator kreativnih industrija, da smo do kraja riješili spojnu cestu Reka – Starigrad, da smo energetski obnovili vrtić Lopticu, Osnovnu školu “Braća Radić”, izgradili Reciklažno dvorište u Herešinu. Velike su to investicije koje su se na sličan način nastavile i ove godine, ali na nekim drugim prostorima – objasnio je Pal.

Istaknuo je još jednu točku za koju smatra da bi mogla izazvati nedoumice u javnosti, a koja se tiče davanja suglasnosti Osnovnoj školi “Đuro Ester” o odabiru najpovoljnije ponude za radove rekonstrukcije Područne škole Vinica. Napomenuo je da rekonstrukcija zgrade na Vinici ne podrazumijeva odustajanje od izgradnje škole na Podolicama.

– U onoj zgradi je vrtić i ona treba investiciju, Grad će je obnoviti, ali svakako idemo i u izgradnju nove škole na Podolicama. Nadam se da ćemo već ove godine krenuti s tim i do kraja iduće školske godine ju dovršiti. A tu će ostati vrtić i ta zgrada treba biti adekvatna za mališane – istaknuo je.

Dodajmo i da će se zbog epidemiološke situacije ova sjednica održati u Domu mladih.

– Zadnja sjednica napravljena je virtualno, ali sada ćemo napraviti to prema uvjetima koje traže stožeri. Bit ćemo u Domu mladih, tamo je prilično veliki prostor, osigurali smo fizičku distancu, osigurat ćemo dezinfekcijska sredstva i maske. Zamolit ćemo sve prisutne da se pridržavaju uputa koje su propisali stožeri od nacionalnog do lokalnih i održat ćemo sjednicu u uvjetima koji nisu virtualni, ali su sigurni – rekao je Pal.

Spomenimo i da su na dnevnom redu imenovanje nove direktorice koprivničkog Entera, sufinanciranje radnih bilježnica za osnovnoškolce u idućoj školskoj godini, iprovođenje Strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom.

zatvori