Petak, 19. travnja 2024.

Gradski vijećnici prihvatili izvršenje proračuna za prošlu godinu, darovali zemljište za novi centar Crvenog križa

Koprivnički gradski vijećnici na današnjoj su sjednici, između ostalog, raspravljali i o izvršenju proračuna za prošlu godinu. On je prihvaćen većinom glasova i to 11 za, jedan suzdržan i sedam protiv.

– Ključne točke ovog proračuna su porast ukupnih primitaka koji su bili 213,5 milijuna kuna, a rashodi 205,3. Prihodi sustava Grada rasli su 15 posto. Držali smo trend i držali se cilja da ćemo stabilizirati financije, smanjiti deficit i kreditnu zaduženost, to smo i uspjeli. To nam je potrebno za sve iskorake koje smo si zacrtali. Stanje proračuna može nas puniti optimizmom. Jedan smo od rijetkih gradova koji nema prirez. Porezne reforme koje su se dosad radile su bile osmišljene da onima najrazvijenijim gradovima uzmu, i ona nam uzima 17 milijuna kuna. U prošloj godini imali smo krajnju eksploziju europskih sredstava i projekata – ostaje spojna cesta, novi inkubator, loptica, centralni, reciklažno. Držali smo visoki društveni standard – umirovljenici su dobili uskrsnice i božićnice kao i osobe s invaliditetom, studenti su dobivali stipendije – objasnio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Osim toga, vijećnici su većinom glasova podržali odluku o imenovanju Aldijane Matić Horvat novom direktoricom trgovačkog društva Enter.

Isto tako, koprivnički gradski vijećnici dali su zeleno svijetlo za darovanje zemljišta Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica. Tamo će se graditi novi Centar za pomoć u kući kojim će Koprivnica, između ostalog, dobiti i prihvatilište za beskućnike.

zatvori