Utorak, 23. travnja 2024.

Gradski stožer preporučio nošenje maski u zatvorenim javnim prostorima, organizatore manifestacija pozvao na strogo pridržavanje mjera

Stožer civilne zaštite grada Koprivnice uputio je nove preporuke organizatorima manifestacija na području grada te građanima, s obzirom na novi porast oboljelih od COVID-19 u cijeloj zemlji.

Organizatorima kulturnih, zabavnih, turističkih i drugih manifestacija koje okupljaju veći broj ljudi Stožer preporučuje da se strogo pridržavaju epidemioloških mjera i fizičkog distanciranja.

Građane, pak, pozivaju na nošenje maski u javnim zatvorenim prostorima kako bi se smanjila mogućnost infekcije.

Upit o planiranim manifestacijama gradski je stožer poslao i nacionalnom. Evo njihovog odgovora:

Planirane aktivnosti su zasad moguće uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera i socijalnog distanciranja. Napominjemo da se u slučaju naknadnog utvrđenja nepravilnosti na odgovornost može pozvati organizator te pravne i fizičke osobe koje su sudjelovale u događaju. U tom smislu upućujemo na ovu uputu HZJZ-a.

Posebno napominjemo, uzimajući u obzir da se epidemiološka situacija mijenja, upućujemo vas da pozorno pratite ovih dana priopćenja Stožera CZ RH, ukoliko dođe do promjena koje se na vas odnose.

(Grad Koprivnica)

zatvori