Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: DVD Jagnjedovec na 87. godišnjoj skupštini najavio gradnju novog vatrogasnog spremišta

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec održalo je u četvrtak 87. redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednik DVD-a Renato Patrčević uvodnim se riječima obratio prisutnim članovima i gostima, a zapovjednik Antonio Popijač izvijestio je okupljene goste o prošlogodišnjim aktivnostima.

– Lani u siječnju imali smo dvije intervencije na požarima dimnjaka, a u sljedeća tri mjeseca gasili smo tri požara otvorenog prostora. U svibnju smo održali vježbu na INA-inoj sabirnoj stanici Jagnjedovec, a početkom lipnja zbog nevremena smo imali više intervencija, od pranja ceste do ispumpavanja bunara i podruma. Nakon toga sudjelovali smo na vježbama u Starigradu i Bakovčicama te na velikoj vježbi Podravina 2019. u Legradu – kazao je zapovjednik Popijač.

Muška djeca nastupila su na natjecanju u Sigecu Ludbreškom gdje su osvojila drugo mjesto i u Leskovcu gdje su bili prvi.

– Na gradskom vatrogasnom natjecanju muška djeca osvojila su prvo, ekipa muški A drugo mjesto te su se plasirali na županijska vatrogasna natjecanja – rekao je zapovjednik Popijač.

Lani su jagnjedovečki vatrogasci dobili i opremu iz Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, a ove godine i kamion koji je VZG-u donirala Podravka i koji se već pokazao vrlo korisnim u intervencijama ispiranja kolnika.

I ove godine aktivno će raditi na prevenciji požara, edukacijama, sudjelovati na vježbama, a od većih investicija naveli su kupnju zemljišta te pripremu dokumentacije i izgradnju novog vatrogasnog spremišta. Na skupštini su podijeljena uvjerenja o novim zvanjima, troje članova dobilo je zahvalnice za 30 i 50 godina u vatrogastvu, a četvero novih članova primljeno je u društvo.

Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica, istaknuo je važnost vatrogasaca u svim sredinama, a posebno je to došlo do izražaja nakon velikog nevremena s tučom koje je prije nekoliko dana zahvatilo Jagnjedovec. Čestitkama na dobrom radu pridružio se i predsjednik VZG-a Ivan Golubić, kao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Vatrogastvo u Jagnjedovcu ima zaista dugu i bogatu tradiciju. Drago mi je da, uz članove, primate i nove članice u vaše društvo što daje jednu novu dozu sigurnosti za razvoj vatrogastva – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Zadovoljstvo radom DVD-a Jagnjedovec naglasio je i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, te pohvalio rad vrijednih jagnjedovečkih dobrovoljnih vatrogasaca.

Tekst i fotografije:
Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

zatvori