Snimio Marko Posavec.
Ovogodišnje nagrade i priznanja Koprivničko-križevačke županije dobitnicima su uručene na prigodnoj svečanosti održanoj danas u Hotelu Podravina u Koprivnici.

Riječ je o programu koji se obično održava u sklopu svečane sjednice Županijske skupštine povodom Dana Koprivničko-križevačke županije u travnju, no ove je godine zbog dobro poznate situacije s pandemijom koronavirusa to moralo biti odgođeno. Zbog povoljne epidemiološke situacije, stekli su se uvjeti da se to danas održi, kazao je župan Darko Koren.

– Želimo vam reći jedno veliko hvala na svom vašem doprinosu koji ste i osobno i kao predstavnici udruga i društvenih skupina dali za dobrobit i razvoj Koprivničko-križevačke županije u svim djelatnostima, i u području društvenih djelatnosti i u području gospodarstva – rekao je Koren.

Snimio Marko Posavec.

Nagrada Koprivničko-križevačke županije za životno djelo ove je godine otišla u ruke Barbare Fuček-Leško iz Đurđevca i to za najviše zasluge u podršci osobama s invaliditetom i brojnim drugim povezanim aktivnostima.

– Kako bismo rekle mi stare žene: Hvala Bogu živa sam i zdrava, valjda sam zaslužila ovo što sam dobila, a vama svima želim dobro zdravlje, dobar unos u poslu, da imate za sobom što ostaviti i naravno, iznad svega, da čuvate zdravlje i obitelj jer to je ipak najvažnije što svi skupa imamo. (…) Mislimo svi jedni o drugima da smo svi vrijedni, da smo svi zaslužni i da se nitko ne pravi da je vrijedniji od drugoga. Svaka osoba je osoba za sebe i vrijedna osoba – poručila je Fuček-Leško.

Snimio Marko Posavec.

Nagradu za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec” ponijela je Kristinka Štefan iz Virja za zasluge u promicanju ljudskih prava i temeljnih sloboda te predanog volonterskog rada na unaprjeđenju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama, posebno kroz rad Udruge “Mali princ”.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije dobili su Udruga “Potkalnički plemenitaši” iz Gornje Rijeke i Turistička zajednica grada Koprivnice.

Nogometna sutkinja Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta i Robin trgovačko društvo iz Križevaca dobitnici su nagrada Županije za iznimno postignuće u protekloj godini.

Snimio Marko Posavec.

Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije uručene su učenicima Osnovne škole Koprivnički Ivanec Ediju ČižmakuJani SalajecIvi ŠijakIvoni Vranešević, Izidoru Čoklici, Katarini Poldrugač, Lauri Mesar, Leonu Seliščaku, Magdaleni Vrabelj, Milki Grubešić, Niki Galinec, Pauli Švegović, Rei Damjanović, Tei Salajec i Tomislavu Čevisu, zatim Udruzi za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka Šinterice dobra srca iz Koprivnice, Milanu Čapaliji iz Križevaca, Kulturno-umjetničkom društvu Zrin iz Legrada te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Glogovnica.

Plakete župana Koprivničko-križevačke županije uručene su Stanislavu Lovkoviću iz Koprivnice, Marijanu Matočecu iz Đurđevca i Ivanu Matosoviću iz Križevaca.