Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo uvjerljivo svladao Istru: Zirdum zabio prvijenac, Krstanović svoj 99. gol, Jeffren prvi gol u dresu Slavena

Slaven Belupo večeras je u 32. kolu Hrvatski Telekom Prve lige uvjerljivo pobijedio Istru 1961. Rezultat je bio 3:0, a sva tri pogotka pala su u prvom poluvremenu. Zirdum je zabio svoj prvijenac, Krstanović 99. gol u karijeri, a Jeffren premijerni pogodak u dresu Slavena.

Treneru Tomislavu Stipiću na raspolaganju su ponovno bili igrači koji su odradili suspenziju zbog tri žuta kartona u prošlom susretu. Tako su mjesto u prvih 11 ponovno zauzeli Božić, Goda, Bačelić Grgić, Lulić i Jeffren.

Slaven je konce igre u svoje noge preuzeo od prve minute, a do vodstva je stigao iz svoje prve prilike, odnosno prve prilike uopće na utakmici. U 13. minuti Zirdum se najbolje snašao u šesnaestercu Istre nakon jednog kornera i glavom iz blizine zabio za 1:0. U 21. minuti lijepo je kombinirao Slaven u protivničkoj polovici, a na kraju je udarac Bačelić Grgića s 20-ak metara otišao iznad grede. Četiri minute kasnije bilo je 2:0. Savršeno je centrirao Bogojević, a još ljepše glavom pogodak postigao Krstanović. Bio je to njegov 99. u karijeri. Odlično je igrala koprivnička momčad u tim trenucima i svoje vodstvo povećala već u 27. minuti. Ponovno je Bogojević izvrsno centrirao, a ovog puta je na pravom mjestu bio Jeffren. Mirno je s desetak metara pogodio drugi kut vratara Duke za 3:0 i vrhunsko prvo poluvrijeme na koprivničkom Apašu.

U prvih 15 minuta drugog poluvremena nije bilo prilika, a onda su odličnu kontru odigrali Jeffren i Bačelić Grgić. Tek je savršena reakcija Duke koji je zaustavio udarac potonjeg spasila goste od novog pogotka. U 66. minuti prva prijetnja za goste. Bušnja je pucao iskosa s lijeve strane, no njegov udarac lijepom je paradom obranio Ježina. Odgovorio je minutu kasnije Goda na drugoj strani. Rezultat se nije mijenjao i Slaven je upisao vrijedna tri boda.

U idućem kolu Slaven gostuje u Varaždinu. Utakmica će se igrati u subotu s početkom u 21:05.

32. kolo HT Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš 30.06.2020.
NK Slaven Belupo – NK Istra 1961 3:0 (3:0)
NK SLAVEN BELUPO: Ježina – Božić, Paracki, Zirdum (od 70. Brković) – Bogojević (od 82. Međimorec), Bačelić Grgić, Glavčić (od 70. Havelka), Lulić, Goda – Krstanović (od 82. Šego), Jeffren (od 62. Lima). Trener: Tomislav Stipić.
NK ISTRA 1961: Duka – Grujević, Tomašević, Bosančić, Gonzalez – Blagojević, Močinić (od 78. Paez), Fintić (od 74. Lisica) – Gržan (od 46. Lončar), Guzina (od 58. Perić Komšić), Delić (od 46. Bušnja). Trener: Ivan Prelec.
Suci: Ivan Vučković (Zagreb), Ivica Modrić (Zagreb), Anto Marić (Zagreb), Ante Čuljak (Zagreb)
VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Borut Križarić (Čakovec).
Delegat: Zoran Pandža (Vinkovci)
Kontrolor:Branko Stipković (Krašić)
Žuti kartoni: (Slaven Belupo); Paez 80′ (Istra 1961)
Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Istra 1961)
Strijelci: 1:0 Zirdum 13′, 2:0 Krstanović 25′, 3:0 Jeffren 27′

zatvori