Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Revitalizacija parka: Uklanjaju se osušena stabla i sade se nova

Prema projektu revitalizacije koprivničkog Gradskog parka, zaposlenici Komunalca ovog tjedna uklanjaju četiri stabla kojima je zbog starosti ili bolesti narušena stabilnost pa postoji mogućnost da ih sruši jak vjetar.

– Nakon uklanjanja slomljenog stabla javora u aleji od paviljona prema Frankopanskoj ulici, uz sve dozvole Grada Koprivnice i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Bjelovaru, uklonjeno je stablo čuge, suho stablo koje se u potpunosti osušilo i dva stabla javora u aleji od paviljona prema Frankopanskoj ulici. Stabla javora nalaze se uz stazu, a budući da im je deblo u jako lošem stanju, postojala je opasnost da se sruše na stazu – objašnjavaju u Komunalcu.

Dodaju da će tijekom tjedna zaposlenici Komunalca ukloniti i stablo kestena koje se nalazi na početku šetnice uz Zrinski trg od strane Nemčićeve ulice. Kesten je, ističu, posađen 1908. godine i vijek trajanja mu je pri kraju, a na njemu su se pojavile i gljive te bakterije koje su ubrzale proces truljenja deblja i otpadanja kore.

– Sva uklonjena stabla bit će zamijenjena novim sadnicama, a sav drvni materijal od uklonjenih stabala zbrinut je na kompostištu u Herešinu – naglašavaju u Komunalcu.

zatvori