Izvor: komunalac-kc.hr
Prema projektu revitalizacije koprivničkog Gradskog parka, zaposlenici Komunalca ovog tjedna uklanjaju četiri stabla kojima je zbog starosti ili bolesti narušena stabilnost pa postoji mogućnost da ih sruši jak vjetar.

– Nakon uklanjanja slomljenog stabla javora u aleji od paviljona prema Frankopanskoj ulici, uz sve dozvole Grada Koprivnice i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Bjelovaru, uklonjeno je stablo čuge, suho stablo koje se u potpunosti osušilo i dva stabla javora u aleji od paviljona prema Frankopanskoj ulici. Stabla javora nalaze se uz stazu, a budući da im je deblo u jako lošem stanju, postojala je opasnost da se sruše na stazu – objašnjavaju u Komunalcu.

Dodaju da će tijekom tjedna zaposlenici Komunalca ukloniti i stablo kestena koje se nalazi na početku šetnice uz Zrinski trg od strane Nemčićeve ulice. Kesten je, ističu, posađen 1908. godine i vijek trajanja mu je pri kraju, a na njemu su se pojavile i gljive te bakterije koje su ubrzale proces truljenja deblja i otpadanja kore.

– Sva uklonjena stabla bit će zamijenjena novim sadnicama, a sav drvni materijal od uklonjenih stabala zbrinut je na kompostištu u Herešinu – naglašavaju u Komunalcu.