Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: Slaven Belupo vratio zaostatak od dva gola pa u samoj završnici izgubio od Dinama na Maksimiru

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su večeras u gostima kod vodeće momčadi prvenstva, zagrebačkog Dinama. Konačni rezultat utakmice 29. kola Hrvatski Telekom Prve lige bio je 3:2, s tim da je Slaven izjednačio nakon dva gola prednosti Dinama.

Na početku susreta dva puta je zaprijetio Krstanović. U 13. minuti Kadzior je zatresao mrežu Farmaceuta, ali bio je u dubokom zaleđu pa je gol poništen. Deset minuta kasnije isti igrač zabio je za 1:0, a u 37. minuti Ivanušec povisuje vodstvo domaćina. U posljednjoj minuti prvog poluvremena bilo je 2:1 – Lulić je ubacio zdesna, a Theophil skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Slaven Belupo izjednačio je na početku drugog poluvremena, zabio je Lima. Lulića je zamijenio Jeffren, Bačelića Grgića Brković, a Krstanovića Liklin. Do kraja drugog dijela Farmaceuti su uspješno čuvali svoja vrata, no u 90. minuti Petković je postavio 3:2. U posljednjim trenucima utakmice Lima je mogao izjednačiti, no nije bio precizan glavom iz blizine.

U sljedećem kolu Slaven Belupo na domaćem stadionu dočekuje Rijeku. Susret je na rasporedu u nedjelju s počekom u 18:55.

17. lipnja 2020. – 29. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Zagreb, Maksimir
GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 3:2 (2:1)
GNK DINAMO: Livaković – Moharrami, Theophil, Gvardiol, Leovac – Ivanušec (od 87. Kulenović), Gojak (od 56. Ademi) Franjić (od 70. Gjira) – Oršić (od 69. Marin), Petković, Kadzior (od 88. Ćuže). Trener: Igor Jovičević.
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević, Glavčić, Bačelić Grgić (od 70. Brković), Lulić (od 60. Jeffren) – Krstanović (od 76. Liklin), Lima. Trener: Tomislav Stipić.
Suci: Dario Kulušić (Šibenik), Mario Pepur (Split), Alen Jakšić (Solin), Ivan Župan (Bjelovar)
VAR: Tihomir Pejin (D. Miholjac), AVAR: Marjan Tomas (Osijek).
Delegat: Damir Bogdanović (Vukovar)
Kontrolor: Domagoj Vučkov (Rijeka)
Strijelci: 1:0 Kadzior 23′, Ivanušec 37′, 2:1 Theophil a.g. 45′, 2:2 Lima 49′, 3:2 Petković 90′
Žuti karton: Franjić 41′ (Dinamo); Bačelić Grgić 36′, Bogojević 59′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: (Dinamo); (Slaven Belupo)

(NK Slaven Belupo)

zatvori