Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Andrej Plenković s kandidatima HDZ-a poručio iz Koprivnice: Napravili smo puno za ovu županiju, idemo po pobjedu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u Koprivnici zajedno s kandidatima HDZ-a za Hrvatski sabor u II. izbornoj jedinici.

S Plenkovićem su danas u Koprivnici bili predsjednik Sabora i nositelj liste u II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i zamjenik župana, sedmi na listi Darko Sobota, predsjednica županijske Mladeži HDZ-a, 12. na listi Sonja Celiščak, zatim ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić RadmanSiniša ŠukundaTomislav OkrošaFranciska Palić, zajedno s drugim članovima stranke iz Podravine i Prigorja. Pridružio im se i župan Darko Koren.

– Ova je Vlada uradila puno za Koprivničko-križevačku županiju – poručio je Plenković iz Koprivnice. – Zakonom o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave povećali smo, kada gledamo usporedbu 2017. i 2019., prihode županije, gradova i općina kumulativno za 102 milijuna kuna, što je 99% više nego što je bilo ranije. Dakle, ovom fiskalnom decentralizacijom omogućili smo im više sredstava i mogućnosti da bolje realiziraju svoje projekte.

Uz sredstva iz državnog proračuna za regionalni razvoj, oko 40 milijuna kuna, od ukupno 2,4 milijarde kuna europskih sredstava upravo je u Koprivničko-križevačkoj županiji ugovoreno 2,3 milijarde, dakle više od 95 posto, istaknuo je Plenković. Riječ je, naravno, o projektu drugog kolosijeka željezničke pruge.

Snimio Marko Posavec.

U vrijeme pandemije COVID-19, nastavio je Plenković, 1568 poslodavaca iz Podravine i Prigorja zatražilo je Vladine potpore za ukupno 8123 radnika. U tu je svrhu do sredine lipnja isplaćeno 76 milijuna kuna. – Na taj način održali smo brojna radna mjesta i u Koprivničko-križevačkoj županiji, kao što smo to učinili na razini cijele Hrvatske sa 5,3 milijarde kuna – naglasio je predsjednik Vlade.

– Naša politika regionalnog razvoja odnosi se i na ruralni razvoj gdje smo uložili 473 milijuna kuna, a jedan od najvažnijih projekata, nedavno potpisan u Vladi, je projekt drugog kolosijeka željezničke pruge koji se gradi upravo u ovoj županiji ukupno vrijedan više od tri milijarde kuna – istaknuo je. – To su samo neki od projekata za koje želimo da pridonesu razvoju i kvalitetnijem životu ljudi u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Snimio Marko Posavec.

Što se tiče izbornih lista i ambicija, Plenković je kazao da u II. izbornoj jedinici očekuju šest mandata, kao i na prethodnih izbora.

– Na listi imamo sjajne kandidatkinje i kandidate. S nama je na listi i Hrvatska socijalno-liberalna stranka i njen predsjednik, gospodin Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara. Surađujemo jako dobro i sa županom Darkom Korenom gdje je podrška između njega i HDZ-a zaista snažna i kontinuirana i vjerujem da će se sve to vidjeti na rezultatima i doprinosu II. izborne jedinice ukupnoj pobjedi HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor 5. srpnja – zaključio je Andrej Plenković.

Snimio Marko Posavec.

Novinarima se u Koprivnici obratio i nositelj liste HDZ-a u II. izbornoj jedinici, predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

– U II. izbornoj jedinici HDZ očekuje pobjedu. Očekujemo šest mandata, kao što smo ih imali 2015. i 2016. godine. Imam samo jednu poruku za birače, one koji su od centra pa na desno: Dajte svoj glas Hrvatskoj demokratskoj zajednici, svaka druga opcija s desne strane političkog spektra i glas za nju može dovesti Restart koaliciju u bolju poziciju nego što joj objektivno pripada po snazi koju ima. Glas za HDZ siguran je glas, pozivam sve glasače desnice da glasaju za kandidate Hrvatske demokratske zajednice – poručio je Jandroković.

 

Andrej Plenković s HDZ-ovim kandidatima u Koprivnici

Posted by Drava.info on Friday, June 26, 2020

 

zatvori