Hotel Podravka 1970. godine. Ustupio Muzej grada Koprivnice.
U ovoj obljetničkoj godini, 75. obljetnici od svog osnutka 1945. godine, Muzej grada Koprivnice pokreće novu kulturološku i muzejsku akciju ‘Koprivnički kvartovi’.

Akcija ima za cilj povezivanje sa širom zajednicom te objavljuje javni poziv svim zainteresiranim mogućim donatorima i ljubiteljima starina, pojedincima, udrugama i ustanovama, da donesu ili poklone u muzej stare fotografije iz obiteljskih albuma radi ovogodišnjeg obogaćivanja muzejskog fundusa.

Tražene fotografije odnose se na nastanak u posljednjih 75 godina, tj. poslije Drugog svjetskog rata i da su snimane u javnom prostoru grada. Također, namjera je nakon akcije na analitički i kronološki način pokazati kako su se istovremeno kroz desetljeća razvijali i rasli Muzej grada Koprivnice i brojni koprivnički kvartovi: centar grada, Tarašćice, Podolice, Dubovec, Brežanec, Draganovec, Herešin, Starigrad, Močile, a koji zajedno čine jedinstvenu urbanu cjelinu grada Koprivnice. Prikupljaju se crno-bijele ili kolor fotografije, a akcija se provodi do kraja godine kada će se objelodaniti rezultati i eventualno prikazati javnosti na prigodnoj tematskoj muzejskoj izložbi.

Akcija se provodi po uzoru na razvojnu višegodišnju akciju Muzeja grada Zagreba, vodećem našem muzeju koji njeguje i provodi austrijsku metodološku muzejsku (muzeološku) školu u akviziranju građe koja se odnosi na svakodnevni život zajednice, a koji upravo ovih dana obilježava desetu obljetnicu te akcije u kojoj su iz obiteljskih albuma prikupljene brojne fotografije zagrebačkih kvartova koje su predstavljene javnosti na brojnim izložbama i predavanjima.

Zainteresirani za ovaj istraživački muzejski projekt mogu se javiti voditelju akcije: Dražen Ernečić, e-adresa historia@muzej-koprivnica.hr, telefon 099 733 6023, a po dogovoru biti će moguć i obilazak građanskih privatnih albuma i zbirki te daljnji načini suradnje.