Ustupio SDP Koprivničko-križevačke županije.
Županijska organizacija SDP-a Koprivničko-križevačke županije na jučerašnjem je odboru odabrala kandidate za Hrvatski sabor za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja.

Nakon rasprave za listu 2. izborne jedinice predložen je predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije i član Glavnog odbora SDP-a Mladen Kešer, kojeg je podržalo 20 organizacija SDP-a Koprivničko-križevačke županije i organizacije Bjelovarske i Zagrebačke županije, te tajnica županijske organizacije Marijana Lokotar.

Članovi Županijskog odbora SDP-a jednoglasno su podržali navedeni prijedlog, a ujedno su podržali i prijedloge općinskih i gradskih organizacija SDP-a Koprivničko-križevačke županije koje su za saborsku listu predložile i člana Glavnog odbora SDP-a Ivana Majdaka i Ivana Sabolića te Kristinu Turk, predsjednicu Općinske organizacije SDP Legrad. Sve ove prijedloge Županijski odbor SDP-a Koprivničko-križevačke županije usvojio je jednoglasno.

– Stranka je spremna preuzeti odgovornost za Hrvatsku nakon izbora. Netko će biti zastupnik SDP-a iz Koprivničko-križevačke županije, a njegov zadatak će biti da ostvari sljedeće: 1. Brza cesta Križevci-Koprivnica-Mađarska, 2. Brza cesta Varaždin-Koprivnica-Đurđevac-Virovitica-Osijek, 3. Cesta Kalnik-Ljubeščica, 4. II Kolosijek željezničke pruge Zagreb-Križevci -Koprivnica-Mađarska, 5. Podravka – tvrtka od strateškog interesa za RH, 6. Cjelokupna obnova opće bolnice Koprivnica i usmjeravanje bolnice u centar izvrsnosti, 7. Izgradnja domova za stare i nemoćne, 8. Izgradnja športskih dvorana i centara – istaknuo je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mladen Kešer i dodao:

– Hrvatska odavno ne ide u dobrom smjeru te joj je potrebna Restart koalicija na čelu sa SDP-om koja ima jasnu viziju i misiju kako zemlju izvući iz recesije koja joj predstoji.

Dodajmo da su članovi županijskog SDP-a donijeli i Poslovnik o održavanju sjednica Županijskog odbora elektronskim putem u slučaju izvanrednih situacija kao što je bio slučaj s pandemijom oko krize izazvane virusom COVID-19, a ta izmjena jednoglasno je usvojena.

Ustupio SDP Koprivničko-križevačke županije.