Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO U Koprivnici preminula još jedna osoba, ravnateljica Doma za starije podnijela ostavku

Zasad nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

U Koprivnici je preminula još jedna osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na konferenciji za medije.

Riječ je o štićeniku Doma za starije i nemoćne osoba Koprivnica, a broj umrlih na području Podravine i Prigorja sada iznosi 11. Novooboljelih nema, kazao je načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić i dodao da su do sada na području županije ukupno zaražene 83 osobe, a ozdravile 28.

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan danas je podnijela ostavku. Povjerenica Županije za Dom za starije bit će županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Željka Koluder Vlahinja, a novi vršitelj dužnosti ravnatelja bit će imenovan sutra.

– Zaista smo napravili sve ono što smo objektivno mogli napraviti. No, u nekim analizama procijenili smo da sveukupnu borbu protiv epidemije u ovoj županiji moramo podići na drugu razinu ili uvesti u nju nove elemente. Sljedeća dva tjedna su ključna. U općoj populaciji imamo svega četiri pozitivna slučaja, što jasno ukazuje na to da imamo problem isključivo s jednom ustanovom koja se zove Dom za starije i nemoćne. Analiza tog cjelokupnog pitanja sigurno slijedi, međutim ono što nam je činiti je da svatko sa svog aspekta da svoj doprinos u rješavanju tog jedinog problema vezanog uz pandemiju. Ravnateljica te naše ustanove Vesna Križan podnijela je ostavku što na neki način ukazuje na teret koji je ona sve ovo vrijeme nosila dajući doista sve ono što je maksimalno od sebe mogla dati, a isto tako procjenjujući da se ovoj situaciji treba dati jedan break, moraju se presjeći određeni tokovi koji ne daju garanciju uspjeha. Smatramo da je taj njezin potez izuzetno odgovoran i moralan. Nama je to mogućnost za jedan drugačiji pristup – rekao je župan Darko Koren i dodao:

– Sada tamo planiramo postaviti vršitelja dužnosti koji će u kratkom periodu do raspisivanja natječaja za novog ravnatelja morati upravljati ustanovom. Vršiteljicu ili vršitelja dužnosti imenovat ćemo sutra na Upravnom vijeću. Imamo neki dogovor, ali dozvolite da ne izlazimo sad s imenom jer se do sutra može nešto promijeniti pa ćemo onda ispasti neodgovorni i neozbiljni. Sutra bi Upravno vijeće trebalo donijeti odluku o vršitelju dužnosti koji će tu dužnost imati u sljedećih mjesec dana u okviru kojeg se mora raspisati natječaj za novog ravnatelja. Ravnateljica Križan ide u mirovinu – zaključio je Koren.

Što se tiče epidemiološke situacije u Podravini i Prigorju, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla istaknula je da je registrirano ukupno 83 oboljelih od koronavirusa, 28 osoba je ozdravilo i 11 ih je umrlo.

>> Devčić: Sve do sada preminule osobe bile su visoke životne dobi i imale su teške kronične bolesti

>> UKINUTE PROPUSNICE Štimac: Okrećemo se našim redovnim zadaćama i nadamo se da se ovo više neće ponoviti

 

Uživo: presica Županijskog stožera

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

 

Melita Ivančić
Melita Ivančić. Snimio Marko Posavec.
Ratimir Ljubić
Ratimir Ljubić. Snimio Marko Posavec.
Darko Koren
Darko Koren. Snimio Marko Posavec.
Draženka Vadla
Draženka Vadla. Snimio Marko Posavec.
Mato Devčić
Mato Devčić. Snimio Marko Posavec.
Vjekoslav Štimac
Vjekoslav Štimac. Snimio Marko Posavec.
zatvori