Petak, 26. travnja 2024.

Veća sigurnost u prometu: Dva prijelaza preko pruge u Kloštru Podravskom bit će dodatno osigurana

Dva prijelaza preko željezničke pruge u Kloštru Podravskom koji vode u Kozarevac i Dinjevac bit će dodatno osigurana kako bi se povećala razina sigurnosti u prometu na tim mjestima.

Nakon dugogodišnjih pokušaja, Općina je dobila pozitivan odgovor iz Sektora za razvoj, pripremu i provedbu investicija i EU fondove HŽ Infrastrukture. Navedeni željezničko-cestovni prijelazi nalaze se na pruzi R202 u km 171+492 (Kozarevac) i km 170+068 (Dinjevac). Za njih je izrađena projektna dokumentacija i dogovoreni su radovi za ugradnju opreme za osiguranje, u okviru ugovora za sveukupno 50 osiguranja željezničko-cestovnih prijelaza na hrvatskim prugama.

Radovi se očekuju krajem ove godine; došlo je, naime, do kašnjenja zbog pandemije COVID-19. Nakon ishođenja potrebnih dozvola, puštanje u rad uređaja očekuje se tijekom 2021. godine.

– Raduje nas saznanje kako će se napokon umanjiti opasnosti kojima su svakodnevno izloženi stanovnici naše općine te će biti osigurana prometna sigurnost svih sudionika prometa na spomenutim pružnim prijelazima – poručili su iz Općine Kloštar Podravski.

(Općina Kloštar Podravski)

zatvori